Planera för vårens resor och marathonlopp

Nu så här i säsongsvilan är det läge att börja planera för vårens resor och marathonlopp 2016 man vill vara med på till våren. För egen del har jag tänkt lite smått på det ett tag men det gäller att försöka konkretisera det bland allt kul som finns därute. För även om våren kan kännas långt borta så går tiden snabbt och till populära lopp måste man också anmäla sig i tid. Och ser man till lopp utomlands börjar vårens lopp ofta lite tidigare än i Sverige och de kanske inte ens har vinter på samma sätt som vi har och då finns det ju lopp att välja på hela vinter. Eller vad sägs om Dubai Marathon i januari, Tokyo Marathon i februari och Two Oceans Marathon i mars för att nämna några. Nu är ju detta bara längre lopp, men det finns halvmaror i Barcelona, Paris, Prag och Berlin, alla går mellan 14 februari och 3 april. Sen är ju april en väldigt stor månad när det gäller marathon runt om i världen och där är ju min personliga favorit Boston Marathon.

Så vad blir det då för min del? Ja, jag funderar fortfarande så har du lite information om dessa lopp (eller andra lopp under jan-mars) så tar jag tacksamt emot dessa tips. Sydafrika och Two Oceans Marathon låter fantastiskt så den står högt upp på önskelistan. Tokyo Marathon kan vara svårt med startplats och det är en lång resa i sidled dvs stor tidsomställning. Dubai Marathon lockas jag av som resmål och jag vet att många springer snabbt där, men är det inte onödigt varmt för att springa, även om starten går tidigt på morgonen? Jag skulle gärna bli lite snabbare så Barcelona halvmarathon den 14 februari lockar och den har jag även funderat på tidigare men aldrig kommit iväg, kanske är det dags nu. Sen har jag inget emot de andra halvmarorna heller. :-)

Hur ser er planering ut när det gäller lopp och resor för våren? Berätta gärna era planer och inspirera.

Chicago marathon IMG_6700

Här en bild från Chicago Marathon som jag sprang den 11 oktober i år!

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

11 kommentarer

 1. Skippa Dubai och ta Miami istället. Samma helg men sååå mkt. bättre. Har iofs bara sprungit 10 på Dubai men det var urtrist bana.

 2. Min kommentar kanske kommer att bli en sorglig en: Efter allt otäckt som händer runt om i världen så kommer jag aldrig sätta mig på ett flygplan igen: Never ever ,ever again!!! Så mina planer är att springa lopp i vårt underbara land :) Tur Sverige har så mycket fina lopp att erbjuda och att springa i vår vackra natur . Det slår allt :)

 3. Åh lopp är så otroligt härligt, men det är sällan jag har varit med i något utomlands. Funderar dock väldigt mycket på att springa Berlin halvmarathon i april.

 4. Pilla: Tack för tipset, ska kolla in Miami. Miami är halvmatta va? Skulle egentligen passa bättre.

  Anna: Åh, Sydafrika för dig också i mars om jag fattar det rätt. Milano i maj låter bra, ska kolla datum på det och då springer man inte så långt va? :-)

  Lisa: Åh, trist att du känner så. Visst finns det bra saker i Sverige, men jag fortsätter utomlands också. En journalist frågade mig efter bomberna vid Boston Marathon om jag skulle sluta springa lopp nu men de flesta tänkte tvärtom, att vi skulle fortsätta att göra vår grej.

  Clara: Åh, då har du något att längta till och Berlin i april låter ju jättebra, jag är själv lite sugen på det. Många som springer sitt första stora lopp utomlands får mersmak, som Cindy som vann en resa till Amsterdam och sprang där för en månad sen, hon har redan anmält sig till Paris i mars.

 5. Miami är både hel och halvmara, eller det var i alla fall det när jag sprang för något år sedan. Attans, nu blev jag också Miami sugen…

 6. Mitt ända lopp just nu är Göteborgsvarvet. Kollar man på din lista vika som finns så blir man sugen på andra också, men i dagsläget får det bli Göteborg.

 7. Pilla: Ja, jag har för mig att det brukar finnas en halvmara i Miami. :-)

  Jens: Nu var ju min lista bara på utlandsresor med lopp och det är kul på alla sätt och vis, fler och fler kombinerar resa med löpning. Men Göteborgsvarvet är ju ett grymt alternativ och många utländska löpare har säkert det som sin utlandsresa med lopp. Jag springer också Varvet varje år! :-)

 8. Hej,

  Kan du berätta var jag hittar mer information om Miami marathon?
  Antal löpare på hela maran?
  Har du ordnat allting själv? annmälan, resa etc..?

  Hälsningar
  Kent

 9. Kent: Jag har inte sprungit Miami Marathon, så jag vet egentligen inget om den. Jag googlade och hittade denna mara, men den verkar vara redan nu i januari. http://www.themiamimarathon.com
  Menade du kanske något annat lopp?

 10. Hej,
  Jag menade nog Miami Marathon, men 2017.
  Detta år blir det Berlin Marathon I September.
  Hälsn. Kent

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *