Nu så här i säsongsvilan är det läge att börja planera för vårens resor och marathonlopp 2016 man vill vara med på till våren. För egen del har jag tänkt lite smått på det ett tag men det gäller att försöka konkretisera det bland allt kul som finns därute. För även om våren kan kännas långt borta så går tiden snabbt och till populära lopp måste man också anmäla sig i tid. Och ser man till lopp utomlands börjar vårens lopp ofta lite tidigare än i Sverige och de kanske inte ens har vinter på samma sätt som vi har och då finns det ju lopp att välja på hela vinter. Eller vad sägs om Dubai Marathon i januari, Tokyo Marathon i februari och Two Oceans Marathon i mars för att nämna några. Nu är ju detta bara längre lopp, men det finns halvmaror i Barcelona, Paris, Prag och Berlin, alla går mellan 14 februari och 3 april. Sen är ju april en väldigt stor månad när det gäller marathon runt om i världen och där är ju min personliga favorit Boston Marathon.

Så vad blir det då för min del? Ja, jag funderar fortfarande så har du lite information om dessa lopp (eller andra lopp under jan-mars) så tar jag tacksamt emot dessa tips. Sydafrika och Two Oceans Marathon låter fantastiskt så den står högt upp på önskelistan. Tokyo Marathon kan vara svårt med startplats och det är en lång resa i sidled dvs stor tidsomställning. Dubai Marathon lockas jag av som resmål och jag vet att många springer snabbt där, men är det inte onödigt varmt för att springa, även om starten går tidigt på morgonen? Jag skulle gärna bli lite snabbare så Barcelona halvmarathon den 14 februari lockar och den har jag även funderat på tidigare men aldrig kommit iväg, kanske är det dags nu. Sen har jag inget emot de andra halvmarorna heller. :-)

Hur ser er planering ut när det gäller lopp och resor för våren? Berätta gärna era planer och inspirera.

Chicago marathon IMG_6700

Här en bild från Chicago Marathon som jag sprang den 11 oktober i år!

Share Button