Efter New York Marathon började helt automatiskt min säsongsvila från löpningen. Jag skulle mycket väl kunna låta bli att springa under några veckor, men eftersom löpning också är en del av mitt jobb som löpcoach så blir det ändå lite löpning. Men löpningen jag har är antingen förhållandevis lugn löpning eller så kan det handla om löpteknikpass med kunder och det innebär inte heller så många kilometers löpning.

Under säsongsvilan ska jag istället försöka ta tag i träningen med styrka och rörlighet så det blir nog lite mer tid på gymmet. I säsongsvilan passar jag också på att planera nästa säsong och då framförallt vilka lopp jag vill springa, men jag ska också planera min träning lite utifrån de målsättningar jag kommer ha för 2016.

Det är många som har gjort säsongens sista lopp och som kanske borde ta en säsongsvila från löpningen några veckor, i alla fall minska ner drastiskt på löpningen. Men det är också många som är taggade just nu, trots att vi är inne i november, och detta gör att det är svårt att tänka att man kanske kan behöva en säsongsvila. Men det handlar ju inte bara om vad din motivation säger här och nu. Dels handlar det om vad din kropp kanske behöver och dels handlar det ju om att du kan behöva ta en säsongsvila nu när det passar så du är ännu mer taggad efteråt. För att köra på som tusan nu men tappa sugen under loppsäsongen i t ex april-maj är ju inte så lyckat. Så tänk på vad kroppen behöver och tänk på att din motivation måste räcka länge när säsongsvilan väl är slut, vilket gör det viktigt att faktiskt ha den överhuvudtaget.

insulation IMG_4196

Det gäller att ta igen sig ibland!

Share Button