Dagarna innan New York Marathon kan vara lite speciella, kanske inte bara för mig utan för ganska många gissar jag. Anledningen till själva resan är säkert för de allra flesta själva loppet i första hand. Men sen när man väl är i ”världens huvudstad” så vill man ju såklart göra mer än att morgonjogga, pastaladda och ligga på sängen och vila benen. Det finns ju en jäkligt häftig stad utanför dörren som bara väntar på att alla ska gå ut och ”göra stan”. Sen har vi det här med vädret, man tror och hoppas alltid att det är varmare väder än i Sverige när man åker iväg, men det är inte alltid det stämmer. Just nu i New York är det säkert varmare än i Sverige men det är nog inte med mycket och det kan blåsa jäkligt kallt. Så då vill man inte vara ute för mycket av den anledningen heller.

Igår fredag började dagen med morgonjogg i Central Park, ganska klassiskt och det är häftigt hur man helt plötsligt märker mångas spända förväntan och man ser också löpare från olika delar i världen. Och det är klart att man funderar lite på hur vassa de är, har de sprungit någon mara tidigare osv.. Efter en lika klassisk frukost på en diner var det dags att åka till mässan och hämta nummerlappen och trängas med alla andra besökare. Jag gillar egentligen mässorna till de större loppen, men denna gång var det nästan för mycket folk. Det är ju tänkt att löpare ska bli intresserade och kanske köpa det som utställarna har att erbjuda men med för mycket montrar och folk på för liten yta så vill man bara gå därifrån och så borde ju inte arrangörerna vilja att det ska vara. Kanske var det mängden folk som gjorde mig lite negativ men jag har varit på bättre mässor helt klart. Efter mässan blev det också lite tid utomhus med en liten walk på High Line men sen kände jag mig seg, trött och lite i halsen så jag åkte hem och låg på sängen några timmar. Och hur konstigt känns inte det? Att lägga sig på sängen några timmar på eftermiddagen trots att man är i New York, skumt va?

Idag lördag har det sett ungefär likadant ut som igår. En kortare morgonjogg, en kortare sväng på mässan och sen ut på stan. Jag var en sväng på Macys och hittade knappt ut, sen hamnade jag i adidasbutiken men där hade de inget roligare än hemma så vi gick till Paragon. Paragon är kanske New Yorks bästa sportaffär och ligger i korsningen Broadway och 18:e gatan. Jag brukar framförallt hamna på bottenvåningen där de har löparskorna och så blev det idag också och kan ni tänka er, det råkade bli ett köp. Jag är nöjd med mitt köp och lite kan jag se det som ett boosta-mig-själv-inför-vintern-köp. Men det är okej, kan det göra att jag blir lite duktigare i träningen i vinter så var det värt det. Nu är jag tillbaka hemma på sängen och slappar lite.

Till sist, har du instagram går det bra att följa mig där också, där uppdaterar jag oftare än här på bloggen.

IMG_3261

 Utsikten från morgonjoggen!

IMG_3272

Målgången i New York Marathon!

IMG_3273

 Välkommen till mässan i New York!

IMG_3277

Testa löptekniken på mässan!

IMG_3282

Jag kunde inte låta bli…

Share Button