Nu är jag på väg till New York Marathon, sitter i KLM-loungen och hinner precis blogga lite. Det blir ett kortare inlägg för tankarna och planerna kring årets mara i New York har inte riktigt hunnit landa än, så det får komma senare, men det är ju ett tag kvar till söndag morgon.

Det är min tredje löparresa på ganska kort tid men det är inte direkt så jag tröttnar på det, tvärtom. Detta är, tror jag, årets sista lopp och jag har inte planerat några andra träningsrelaterade resor innan nyår heller. Och när det gäller lopp så har de en förmåga klumpa ihop sig under våren och hösten och resorna följer det mönstret. Men det ska jag försöka ändra på lite med fantasins hjälp.

Att New York Marathon eller att springa något lopp i New York överhuvudtaget fortfarande står på mångas önskelista går inte att ta miste på när man ser vad som skrivs i flödet i sociala medier. Några har kvalat in på tid, någon kanske har vunnit i ett lotteri och många har anmält sitt intresse för ett par år sedan. Och jag tror inte bara det är i Sverige det ser ut så, det är nog så i väldigt många länder världen över. För om New York är världens huvudstad så är den kanske även det när det gäller löpning.

Att jag är på väg till New York och årets sista lopp innebär också andra saker. En är att hösten och kylan verkligen är på väg och en annan är att jag redan har börjat fundera en del på nästa års lopp. Det kan kännas som långt bort nu, långt till t ex april och visst är det ett halvår. Men vips så är det jul och nyår och svårt att komma igång i januari om man legat på latsidan ett tag och när vi kommer in i februari så börjar det närma sig på riktigt. Jag vet inte om detta stämmer in på er andra, men jag skriver ju detta utifrån egna erfarenheter och hur jag kan fungera. Så med årets sista lopp startar också planeringen till nästa säsong. Och jag är väldigt nöjd med att även många andra inser att det är nu under hösten vi måste sätta igång för att vi ska kunna nå våra mål till våren. Löpare hör av sig och vill ha hjälp med träningsupplägg till både marathon, halvmarathon, milen eller att bara komma igång med löpningen utan specifika tidsmål. Heja er!

IMG_3247

Share Button