Det känns som jag är på plats i USA en dag tidigare än vanligt och det är ganska skönt. Idag kunde jag gå på mässan, eller expon som de kallar det, i lugn och ro och inte tänka så mycket på att jag gick mig trött i benen. Det kan jag bli lite nojjigare med om det är dagen innan. Jag måste säga att expon ligger lite off, men det har arrangörerna löst med att ha gratis shuffle bus från 4 olika ställen så det gick ganska smidigt ändå.

Från mina tidigare större maror i USA har jag ganska bra koll på hur expon brukar vara och denna var ganska lik på många sätt, men det finns också skillnader. Jag kom dit ganska tidigt så det var ingen direkt kö eller trängsel vilket man kan märka i Boston och New York men det flöt på väldigt lätt och helt plötsligt stod man mitt inne på mässan med nummerlapp och sin genomskinliga påse med lite allt möjligt i.Sen var det bara att ta sig an mässans alla utställare. I USA är det mycket prylar, mycket små prylar, accessoarer i olika former och sportdrycker och andra kosttillskott finns det också gott om. Inte jättemycket montrar med kläder och skor som man skulle kunna tänka sig, men det kan också bero på att varje större lopp ofta har ett märke som lite huvudsponsor eller liknande och då blir det kanske inte lika aktuellt för andra att vara med. Det som jag tittar lite extra på är vilka andra lopparrangörer som är på plats och det var inte jättemånga, men det fanns också en del godbitar och naturligtvis var Marathon Tours med Tom i spetsen på plats.

Och visst fick jag en känsla av att Chicago Marathon är ett stort och populärt lopp och det är klart att det måste vara, det är ju ett av de stora i världen. Men den riktiga stora känslan som man får på mässan i Boston och faktiskt också i New York, men på olika sätt, infann sig liksom inte riktigt. Känslan är alltså att Boston och New York känns lite populärare. Men, detta är ju bara min känsla efter en dag på mässan och jag hoppas att Chicago Marathon kommer kännas som ett fantastiskt race på söndag när det är dags. En liten nerös känsla har börjat infinna sig, men jag ska i alla fall göra så gott jag kan, det kan man alltid göra!

IMG_3083

Stora lopp och en liten löpare!

IMG_3084

Klassisk distans och på söndag kör vi den i Chicago!

IMG_3086

Tom från Marathon Tours, en klassiker i sig själv!

IMG_3088

Springa lopp i paradiset? Varför inte! :-)

Share Button