När jag skriver texten till detta blogginlägg sitter jag på flight KL0611, dvs KLMs flyg mellan Amsterdam och Chicago. Jag har alltid gillat att flyga, men förr tyckte jag det var jobbigt med långflygningar, men det har ändrat sig. Numera kan jag se fram emot långflygningar för att det blir en tid på flera timmar där det finns så mycket jag inte kan göra vilket då också innebär att det finns tid för att sova lite extra, slappa, läsa och fundera lite på det ena och det andra. Det är klart att denna tid säkert finns att hitta i den normala vardagen också, men det blir liksom inte av att jag tar mig den tiden. Jag tycker det kan vara på flyg och flygplatser som jag får nya idéer.

Det som slog mig i tanken just nu handlar, inte helt oväntat, om löpning. Jag är på resa för att springa Chicago Marathon på söndag och ja, jag har tidsmål i termer av guld, silver och brons som jag tidigare myntat. Inget konstigt med det, men jag åker ju faktiskt inte bara till Chicago för att få mitt namn i en resultatlista i ett marathon som jag sprungit på en viss tid. Nä, det är ju något mycket större än så, det är ju en helhet som gör det, som också handlar om själva resan och resmålet. Och det är nog resmålet i sig som det gör att det känns lite annorlunda denna gång och kanske är det därför som jag kom på just denna tanke här på flyget. För nu går flyget till Chicago, en stad jag aldrig varit i tidigare, mer än bytt flyg en gång på den stora flygplatsen O´Hare International. Och många i min omgivning sagt något i stil med, ”Åh, ska du till Chicago, vad kul. Jag gillar verkligen den staden”. Det är alltså många som varit där och gillar staden och det gör naturligtvis att jag ser fram emot det lite extra. Och hade det inte varit för löpningen så hade det säkert inte varit lika naturligt att åka till just Chicago utan då hade säkerligen resorna gått till lite mer klassiska semesterresmål. Men resorna med löpningen tar mig inte bara till klassiska resmål som t ex New York, utan också till lite mer udda resmål, som både kan vara större städer men också andra typer av annorlunda resmål, som t ex till den karibiska ön Curacao som jag var på för knappt ett år sedan när jag sprang KLM Curacao Marathon. Här är min race report från just det loppet. Så mitt intresse för löpning tar mig inte bara till klassiska resmål jag kanske hade besökt ändå utan löpningen tar mig också till resmål som det kanske inte blivit av att jag åkt till men som ändå berikar mig mycket.

Så även om jag naturligtvis vill göra en tid jag är nöjd med och det tycker jag inte är något fel i sig, så är det snarare helheten med kombinerade intressen som gör helheten. Vad som ingår i det jag kallar ”helheten” kan variera beroende på resmål, men här i Chicago är det bland annat att bo bra, uppleva staden, äta gott (en ”lyxkrog” är bokad), kolla lite på vad man ”bör” se och göra i Chicago och kanske shoppa lite även om jag är lite dålig på det. Så även om idén med resan till Chicago kommer från att jag ville springa Chicago Marathon så är ju resan så mycket mer än så.

KLM - Economy Comfort

Jag hade turen att bli uppgraderad till Economy Comfort med extra benutrymme, det tackar en marathonlöpare för!

Share Button