Nu till helgen är det Lidingöloppet och på söndag är det också Berlin Marathon. Men det finns också fler lopp senare i höst och många har en del kvar innan det är dags att summera löparåret 2015. Men jag märker också att fler och fler redan börjar tänka på och sikta in sig på lopp, mål och prestationer nästa år. Och visst tiden går fort, men det tar ju också tid att träna för att kunna nå sina mål. Och jag brukar också säga att jag tror det är mycket lättare att komma igång och bibehålla löpningen under vintern om man börjar nu under hösten, jag tror det är svårare rent mentalt att börja efter nyår när t ex gymmen har sina glansdagar. Och börjar man inte efter nyår heller så kanske det blir framåt mars när våren börjar titta fram, men då är det oftast för sent att dra igång löpträningen inför vårens målsättningar.

Och även när det gäller anmälningar till loppen i vår är det dags att tänka till. Just nu är det andra och sista veckan man kan anmäla sig till Boston Marathon som går i april och även andra lopp på våren kan jag tänka mig att det är dags att anmäla sig till, kika i kalendern och fundera på hur löparvåren ska se ut. Lite trist kan tyckas och jag håller med, men samtidigt är det svårt att göra något åt situationen, vill man få en plats är det för en del lopp dags att börja planera.

Sen finns det de löpare som kontaktar mig för att be om hjälp med att komma igång med löpningen och kanske egentligen inte har någon egentlig tydlig målsättning och då kan det vara okej. Där är vi helt enkelt olika som individer, men det finns också de som gärna börjar fundera på ett lopp till våren för att det ska bli lättare att motivera sig under vintern.

IMG_2801

Att planera in en löparresa kan ju också motivera till träning, t ex till alperna med Alpresor som på bilden!

Share Button