Sedan några dagar tillbaka är jag på en löparresa med Alpresor i Bad Gastein. Många kanske känner igen Bad Gastein som en skidort på vintern eller där man vandrar på sommaren, men sedan några år tillbaka arrangerar Alpresor också en löparvecka som brukar vara i slutet av augusti.

Många som åker på denna löparresa ser fram mot varierad löpning i alperna med mycket berg runtomkring och det är verkligen vad som erbjuds. Och även om vi är i alperna så behöver vi inte springa uppför en massa berg i varje träningspass utan det varieras en hel del.

De första dagarna har vi hunnit med pass som t ex introduktion till löpteknik, upplevelserunda med fina vidder som utsikt och intervallpass. Friskis & Svettis är också med på resan och erbjuder pass varje dag. Craft och Salomon är två andra partners till Alpresor i denna vecka så det finns möjlighet att prova både skor och kläder under träningspassen.

Idag har varit en ledig dag från arrangerade löppass men många deltagare har varit aktiva i alla fall i egna löppass eller genom vandring eller pass med Friskis & Svettis. Imorgon har vi en riktig upplevelserunda framför oss, en av mina favoriter faktiskt.

IMG_2640

Share Button