Anmäl dig till Helsingborg Marathon

Idag är det 50 dagar kvar till Helsingborg Marathon. Maran som dundrade fram i sitt premiärår förra året och blev Sveriges näst största mara direkt och jag plockar bara lite ur minnet men jag tror det var typ 1500 anmälda löpare till maran förra året, jag var en av dem. Löpningen i och runt Helsingborg har fortsatt att utvecklas och det har en säkert gjort i resten av landet också så självklart kommer den bli en upprepning av succén i år när loppet går den 12 september. Passa på att anmäla dig nu innan det är för sent, vilket jag tror det blir i mitten av augusti. Men för din egen skulle är det bättre att bestämma sig redan nu så att du har så många förberedelseveckor som möjligt, det blir inte bättre av att vänta. Allt om hur du anmäler dig hittar du här.

Loppet är en envarvsbana med lite varierat underlag och karaktär. Jag kommer ihåg en del om hur det ser ut på olika ställen men lättast är om ni kollar in banans karaktär här. Jag kommer i alla fall ihåg att den publik som hade tagit sig ut för att heja hejade lite mer än jag tycker de gör i t ex Stockholm Marathon, det kan också bero på att när man kommer själv och det är någon som hejar så undrar man först vem de hejar på, men sen inser man att det är på mig, för det är bara jag där, det känns rätt kul faktiskt. Och jag kommer ihåg att målrakan är lång på ett positivt sätt, för det är precis vid havet och publiken bär fram löparna.

Här är min race report från Helsingborg Marathon 2014.

Race report - Helsingborg Marathon

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

3 kommentarer

  1. Jag vill! Fast egentligen är Köpenhamn halvmarathon klokare med tanke på de få långpass jag har i benen… Men jag är inte känd för att vara klok och jag gillade ju hbg skarpt förra året…. Förmodligen ses vi :)

  2. Hej!
    Hur brukar du äta den sista veckan innan ett marathonlopp?

  3. Johan: Jag brukar äta som vanligt utifrån vad jag äter, men sista 3 dagarna börjar jag äta mer, t ex från onsdag om loppet går på lördagen. Sen tänker jag på att inte proppa i mig för mycket kvällen innan om loppet går på morgonen och frukosten samma dag äter jag heller inte överdrivet mycket. När det blir för nära tror jag det blir svårt att tillgodogöra sig allt och maten kanske bara gör att du känner dig tung om du ätit massor kvällen innan och tidig frukost om starten går kl 9 på morgonen. När jag säger att jag äter som vanligt utifrån vad jag äter så innebär det för mig att jag i vanliga fall äter ganska mycket kolhydrater så jag ändrar inte på detta sista veckan och jag gör ingen kolhydrattömning heller, det känns liksom lite riskabelt. Jag tänker också på att inte äta sånt som jag inte är van vid, man vet aldrig hur kroppen reagerar. Tänker man t ex om man vill boosta med rödbetsjuice eller liknande så kan det vara bra att testat det tidigare i träningssammanhang, precis som jag också tycker att man med fördel kan testa den sportdryck som erbjuds på loppet för att se om magen klarar av det.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *