Idag är det 50 dagar kvar till Helsingborg Marathon. Maran som dundrade fram i sitt premiärår förra året och blev Sveriges näst största mara direkt och jag plockar bara lite ur minnet men jag tror det var typ 1500 anmälda löpare till maran förra året, jag var en av dem. Löpningen i och runt Helsingborg har fortsatt att utvecklas och det har en säkert gjort i resten av landet också så självklart kommer den bli en upprepning av succén i år när loppet går den 12 september. Passa på att anmäla dig nu innan det är för sent, vilket jag tror det blir i mitten av augusti. Men för din egen skulle är det bättre att bestämma sig redan nu så att du har så många förberedelseveckor som möjligt, det blir inte bättre av att vänta. Allt om hur du anmäler dig hittar du här.

Loppet är en envarvsbana med lite varierat underlag och karaktär. Jag kommer ihåg en del om hur det ser ut på olika ställen men lättast är om ni kollar in banans karaktär här. Jag kommer i alla fall ihåg att den publik som hade tagit sig ut för att heja hejade lite mer än jag tycker de gör i t ex Stockholm Marathon, det kan också bero på att när man kommer själv och det är någon som hejar så undrar man först vem de hejar på, men sen inser man att det är på mig, för det är bara jag där, det känns rätt kul faktiskt. Och jag kommer ihåg att målrakan är lång på ett positivt sätt, för det är precis vid havet och publiken bär fram löparna.

Här är min race report från Helsingborg Marathon 2014.

Race report - Helsingborg Marathon

Share Button