I dagens långpass fick man verkligen ta fram det hårda pannbenet, speciellt om man är som jag, dvs inte gillar regn. Jag hade tänkt mig runt 25 km eller någon kilometer till, men så blev det inte, Garmin stannade på 20,5 km när jag var tillbaka vid bilen och jag hade inte en tanke på att springa en meter till just där och då.

Det började dock bra, 08.30 träffade jag sommarens långpassgäng som idag var 7 st inkl mig själv. Vi rullade iväg på lätta cykelvägar i runt 4.45-4.50 min/km när vi kom in på lite mindre stigar i strandskogen så sänktes farten något. Men det var också ungefär där, strax innan vi passerade milen tror jag, som himlen öppnade sig och regndropparna var stora som vattenballonger som alla gick sönder när de träffade oss och fort regnade det också, det kändes helt enkelt som hagel och på ett litet kick var vi totalt dyngsura. Men, men, vi rullade på och efter några kilometer så lättade det lite och när det bara regnade lagom så kändes det som ingenting. Jag vet inte riktigt vad som hände, om alla ville hem kanske, för efter 15 km började det gå allt fortare och sista 5 km slutade på under 4.30 min/km i snitt, så det var väl bra med en liten fartökning i alla fall. Nu ett par timmar senare så skiner solen från en blå himmel igen.

Share Button