En av de träningsaktiviteter jag tänkt göra i sommar är att besöka någon av alla de löparaktiviteter som händer i Helsingborg. För att Helsingborg har seglat upp ganska ordentligt på den svenska löparkartan kan nog de flesta hålla med om. Så igår såg jag att idag skulle passa bra med en liten utflykt och ett träningspass och jag kollade då med Simon, en av grundarna av Helsingborg Marathon, om han kände till om det skulle vara något gemensamt pass i Helsingborg idag. Jag fick ett positivt och välkomnande svar, men inte riktigt den typen av svar som jag förväntade mig. Jag tänkte mig att jag kunde haka på något längre distanspass i en lagom skön fart, men förslaget var intervaller med 3 toksnabba killar.

Jag funderade och blev lite nervös, men jag hade en idé om hur jag skulle kunna modifiera deras pass och göra det till mitt eget och på så sätt ändå kunna vara med, i alla fall nästan vara med. Det tänkta passet var 4*1500 meter där varje 1500 meter var uppdelad i 600+400+500 meter med 30 sekunders vila och start var 8:e minut vilket skulle betyda runt 2 minuters serievila. Min modifiering var att jag stod över mittendelen i varje intervall.

Det var ganska varmt på Heden i Helsingborg och efter en längre uppvärmning var det ännu varmare. Klart att värmen är jobbig, men det är ändå farten som tar hårdast på mig och flåset, tufft, men också den typen av träning jag behöver. Jag drog säkert på mig lite mjölksyra men eftersom jag är ganska bra på att hantera det enligt tidigare tester så tänkte jag inte så mycket på det. Det var snarare flåset som inte riktigt hann lugna ner sig mellan intervallerna som var värst, men det gick ändå alltid okej att dra igång igen när klockan sa att det var dags. Jag lyckades i alla fall hålla tänkt fart genom passet men de andra grabbarna var ännu snabbare.

IMG_2303

Tre tuffingar i Helsingborg idag!

Share Button