Det blir ingen längre semesterresa nu i sommar, men en sväng till skogarna och Glasriket i Småland blev det. Vi kom hit igår och idag har hela dagen gått åt till att utforska lite olika leder som har inneburit väldigt mycket skogslöpning och väldigt lite asfalt, dvs en variant av löpning jag inte är så van vid.

Vi började dagen med Stampaleden och det gick väl egentligen rätt så bra, men leden var inte så bra uppmärkt så efter ett tag fick vi ge upp och hitta vår egen väg tillbaka till bilen. Jag testade också mitt nya Flipbelt som fick sig en utmaning direkt eftersom jag skulle få plats med en kamera men också ville lägga bilnyckeln där utan att jag skulle kunna tappa den. Men smarta detaljer i bältet gjorde att det inte var några problem och det satt också skönt, mer som ett klädesplagg liksom och inte som ett bälte.

5 mil norrut i bilen tog oss till Vildmarksleden, men vi hann med en fika innan vi påbörjade dagens andra runda. Vildmarksleden var bättre markerad och lättare att följa, men de första 2 km blev en utmaning för mig och min fot som fortfarande kämpar med att läka ihop ledbandet som gick av för 2,5 månad sedan. Men sen blev det grusväg och allt gick lättare och innan vändpunkten kom vi också förbi en sjö på lite olika ställen och även om det inte var havet så piggar ju vatten alltid upp. Vi valde en något längre väg tillbaka som innebar enklare löpning om man ser till underlaget men sista kilometern till parkeringen och bilen gick i princip bara uppför, herregud vad jobbigt!

Dagens sista runda blev en kort runda på elljusspåret här i Kosta där vi bor. Och även om det egentligen inte var så betungande så blev det jobbigt på ett annorlunda sätt när jag på slutet började känna att jag började få soppatorsk, energin var helt enkelt på väg att ta slut. Och efter en massa kliande från olika djur lite överallt på kroppen var det väldigt skönt med en dusch.

flipbelt snabbafotter 03

flipbelt snabbafotter 06

Vildmarksleden Klavreström småland 05 snabbafotter

Share Button