Jag har haft en väldigt lugn helg om man tänker hur mycket festande det har varit. Detta gör ju att det har kunnat bli ganska bra träning och det har jag faktiskt fått till. Jag sprang till exempel hem från ett midsommarfirande på dagtid på midsommarafton och det känns alltid lite extra bra när man tränar på en dag eller tid när andra kanske tycker att man är lite tokig. Förr sprang jag och polaren alltid en sväng på julafton, det är lite samma grej. Men förr var det också mer onormalt att springa på konstiga dagar än vad det är nuförtiden.

Passet i fredags gick väldigt bra måste jag säga. Jag hade i och för sig ingen klocka men det kändes bra i alla fall och känslan brukar ha rätt. Foten jag har problem med hängde med ganska bra, men visst känns det lite till och från. Men jag har också varit duktig med balansplattan i helgen. 14 km på fina landsvägar fick jag ihop i fredags.

sommar hälsingland snabbafotter IMG_7641

Stretcha bör man annars dör man!

Jag har en tanke om att jag ska bli lite snabbare till hösten och för det krävs det lite mer fartträning i sommar. Man blir ju som bekant bra på det man tränar och jag är lite för dålig på att träna fart i egna pass. Jag får lite fartträning från pass med andra, men det räcker inte. Och ska jag bli snabbare på de längre distanserna måste jag bli snabbare på kortare distanser för jag ligger liksom för nära min milfart i mina marathonlopp. Kan låta som ett lyxproblem för många, men för mig blir det då som sagt istället så att jag nu behöver träna upp min fart mer. Så i lördags, på midsommardagen, var det dags för lite fart i form av intervaller på bana. Jag bestämde mig för 800-ingar för det kändes lagom med 2 varv och inte för långt för att jag inte skulle kunna springa tillräckligt fort och inte så kort så att farten skulle bli så hög att jag riskerade att slita extra på foten. Jag fick ihop 5*800 meter och sen avslutade jag trots allt med 3*300 meter, kanske mest för att jag inte var riktigt nöjd med farten på mina 800-ingar. Jag tycker också det är bra och skönt att få avsluta med lite kortare intervaller på detta sätt.

hälsingland snabbafotter IMG_7789

Jobbigt det här med intervaller!

hälsingland snabbafotter IMG_7822

Nöjd att dagens intervaller är gjorda och det blev visst lite sol att kisa i!

Igår kväll tog jag mig tillbaka till Stockholm och eftersom det är tradition att springa en sväng på natten när det är årets kortaste natt så fick jag till en minimal runda igår när det egentligen var läggdags.

IMG_2187

Efter en minimal nattjogg!

Share Button