Igår hade vi avslutning för säsongen med TSM Running, gänget på runt 1000 löpare som sedan i höstas har tränat på med siktet inställt på Stockholm Marathon eller halvmaran för tjejer som gick i april. Till stor del har det handlat om gemensamma långpass på helgerna men det har också varit fartpass både utomhus och inomhus på torsdagarna under en del av säsongen. Och den stora examensdagen var alltså i pissregnet i lördags under Stockholm Marathon, men desto bättre väder hade vi igår när vi först joggade en halvtimme och sen käkade lite på läktaren i Stockholms Olympiastadion från 1912. Det kändes nästan som lite skolavslutningskänsla när vi lämnade Stadion för den här säsongen, även om vi inte åkte runt på flak och betedde oss som de ”riktiga” studenterna. :-)

För den som vill kommer det också finnas gemensamma träningstillfällen för både de som ska springa en halvmara i höst och för de som satsa lite längre på ultraloppen i Stockholm. Jag kommer inte vara med som ledare eftersom jag kommer vara i Halmstad så mycket som möjligt i sommar. Men till hösten när nästa säsong inför nästa års Stockholm Marathon drar igång kanske jag är med igen.

Att träna ihop med andra kanske kan kännas överskattat och man tycker kanske att det där kan jag göra själv och visst kan man det och kanske då med en större frihet vad gäller att passa tiden för träning, osv. Men jag tycker själv det är ett stort plus att få sällskap på långpassen, inte minst under vinterhalvåret när det kan vara ganska trist väder ute. Att få möjligheten att springa på bana inomhus så man lättare får lite fart i benen är också positivt och många uppskattade tillfället när vi sprang inomhus i Globen innan friidrottstävlingarna drog igång där i vintras.

IMG_2107

Äntligen fick vi lite sol!

Share Button