Jag har varit på träningsläger med Springtime i Portugal flera gånger. Jag kallar det träningsläger för det finns flera olika träningsformer att välja på även om det för min del oftast är mest löpning som gäller, inte helt otippat. Denna gången är jag här som löpledare och stannar i 2 veckor. Det är verkligen fullt ös så på rummet är man mest när man sover. Det enda det inte är fullt ös på är internet som tyvärr är väldigt dåligt och det blir inte bättre av att alla vill koppla upp sig i lobbyn samtidigt, det enda stället på hotellet där det finns nät. Därför blir det också lättare att uppdatera instagram än bloggen, som ni kanske märkt.

Även om träningsschemat skiljer sig lite åt olika veckor och det är olika inriktningar med olika profil på ledarna så finns i alla fall löpning alltid som en fast punkt på programmet med morgonjogg och eftermiddagspass i princip varje dag. Morgonjogg gör vi, när vädret tillåter, på sandstranden och för de som inte har nära till den möjligheten hemma blir det nästan lite exotiskt låter det som. Eftermiddagspassen försöker vi variera med bland annat löpskola, korta och långa intervaller och distanspass. Jag har sprungit något extra pass själv på 20 km med en kollega och varit med på några andra träningspass och lyssnat på föreläsningar kvällstid.

Vi har naturligtvis också varit iväg på den ordinarie utflykten till byn Odeleite och det man kallar bergspasset. Där kan man välja på löpning 15 eller 10 km eller stavgång 10 eller 8 km. Mitt jobb var att springa sist på 15 km och det gick bra. Jag fick bra sällskap och vi blev fler och fler ju längre rundan gick och alla hängde i bra hela vägen. Efteråt passar många på att köpa glass och dricka i det lilla fiket och det finns tid att sitta i solen innan bussarna går tillbaka till hotellet i Monte Gordo.

För några dagar sedan var vi några som spela paddeltennis, riktigt kul, men tyvärr stukade jag foten ganska ordentligt så jag fick hopp över ett par pass löpning och jag känner fortfarande av det lite, men det funkar okej att springa.

Första veckan avslutades som vanligt med gemensam middag och en kväll på Nox. Lugnt för min del för 07.30 dagen efter var det morgonjogg och sen kom nya gäster att springa eftermiddagspass med. Nu är vi redan inne på min andra och sista vecka och det är också sista veckan Springtime den här våren.

IMG_1830

IMG_1833

IMG_1835

IMG_1841

IMG_1843

IMG_1859

Blandade bilder från första veckan i Portugal!

Share Button