Dagen efter Boston Marathon åkte jag ner till New York. Lite tradition och New York känns väldigt passande att åka till i april eller under vår och höst i alla fall. Jag trivs bäst med att bo runt 50-70:e gatan, dvs så jag har nära till södra delen av Central Park och det som händer söder om Central Park. Den stora parken mitt på Manhattan är helt enkelt rätt cool på många sätt. Den är stor och jag tycker man ska lämna den klassiska stora vägen som man ofta springer och cyklar på, det finns väldigt många andra små vägar. Det är också häftigt att vara i parken, känna lugnet, samtidigt som man ser siluetten med skyskrapor runt om där parken slutar.

Det är många som tränar i Central Park och på samma sätt som jag nämnde i ett tidigare blogginlägg om träningen i Los Angeles så gör man det med en skön och avslappnad stil. Det kan vara någon som sitter för sig själv och yogar eller några stycken i en grupp som står och kör lite rörlighet, på ett sätt som jag inte riktigt ser i Sverige. Och visst är det många springer och cyklar i Central Park och det är alla möjliga löpstilar och klädstilar och allt är ju okej, för det viktigaste är ju faktiskt att man motionerar. Denna gången sprang jag faktiskt inte i Central Park, jag brukar inte ha så bråttom med att börja springa igen efter en mara och nu ville jag vila vaden också. Och vaden ja, den känns okej men jag tror att jag behöver fortsätta mjuka upp den med massage. Men efter en frukost på en favoritdiner gick vi in en sväng i Central Park för att insupa atmosfären och visst fanns det en hel del som motionerade.

Efter strosandet i Central Park tog vi tunnelbanan ner till SoHo och där började vi strosa oss tillbaka uppåt igen, via lite vanliga butiker, sportaffärer och High Line (ett promenadstråk som börjar nere i Meatpacking District). Det blev en del sportaffärer för att kolla utbudet av framförallt löparskor och jag vet att jag för några år sedan skrev ett blogginlägg där jag räknade upp adresserna till ett gäng sport- och löparbutiker i New York och det känns som att jag kanske borde göra en uppdaterad version av ett sådant blogginlägg. För att passa på att köpa löparskor när man är i New York är ju kul, även om det inte är lika mycket billigare nu som för ett par år sedan med tanke på att dollarn har blivit dyrare. Men som sagt, dels kan man hitta modeller och färger som inte finns i Sverige och dels är det ju alltid kul att köpa något nytt när man är iväg. Vi avslutade med att äta på El Centro, en mexikansk favorit i New York som är kul och har god sangria och andra drinkar.

IMG_1776 1 copy
IMG_1778 1 copy

IMG_1782 1 copy

IMG_1785 1 copy

Share Button