Nu är jag ju egentligen på väg till Boston Marathon, men det skulle helt klart gå att åka hit till Los Angeles på en träningsresa också. Det är till och med så att det finns de som flyttar hit för träningens skull. Även om det naturligtvis finns väldigt många olika typer av människor i en stor och differentierad stad som Los Angeles så är det också många som är måna om sin kropp och sitt välbefinnande här. Folk betalar mycket för sina PT-timmar, en del kör PT-pass på stranden och många tränar också i de mindre sofistikerade men väldigt funktionella utomhusgymmen, Muscle Gym i Venice Beach och i Santa Monica. Och jag får en känsla av att många som joggar här på morgonkvisten eller kvällen gör det mest för motionens och för sitt välmående skull. Antingen är det så eller så är det min känsla när man ser löpare i mindre grupper komma joggandes och snackandes eller när någon ensamlöpare kämpar på med hörlurar på. Jag vet, så ser det ju ut hemma i Sverige också, men det ser lite annorlunda ut här. Och jag vet som sagt inte om det faktiskt är så eller om det är omgivningen med strand, palmer och fint väder med värme som ger mig den känslan.

En annan känsla jag får är att man rent allmänt är lite bättre på att tänka out of the box när det gäller träningen här. Jag vet ju att detta inte stämmer med alla som jobbar med träning hemma i Sverige men om jag generaliserar så är det i alla fall min känsla, oavsett om den är rätt eller fel. Jag tror att vi i Sverige är lite mer av typen att ”okej, då gör jag eller lär ut dessa övningar jag lärt mig” medan man här är lite öppnare i sinnet och tänker lite mer i stil med ”okej, hur kan jag göra denna övning lite annorlunda som gör att det tar lite bättre eller lite annorlunda”. Jag tror att min känsla kommer lite av att vi hemma i Sverige använder mycket maskiner eller fria vikter i specifika övningar, medan man här verkar bättre på att jobba med egna kroppen och ibland tillsammans med enkla redskap. Det slår mig nu att detta kanske är lite åt crossfithållet, något jag inte är bekant med. Men stämmer det så kanske jag borde kolla upp det för det kanske skulle passa mig som träningsform för hela kroppen och ett komplement till löpningen.

Det berikar helt enkelt att testa lite nytt och man får alltid med sig något nytt hem, någon ny erfarenhet. Det är absolut något jag själv borde bli lite bättre på, men i denna resa till Los Angeles, änglarnas stad, är det något som blivit lite mer tydligt vad gäller träningen. Johan och Karoliina som varit här länge har inspirerat mig och Johan är verkligen den som är bra på att tänka nytt och testa nytt. T ex så tog han ett pass med den mest anlitade PT’n på klassiska och anrika Golds Gym i Venice för att se och höra hennes tankar om effektiv träning och när han sen agerade PT till oss på stranden med dessa nya influenser så märker man hur mycket man kan göra och göra det lilla extra med inga eller små hjälpmedel och en bra fantasi.

Puplik vid Muscle Gym

Träning inför publik på Muscle Gym i Venice Beach!

Allt är möjligt vid Muscle Gym

Bara fantasin sätter gränser på vad man kan hitta på. Testa att svinga dig själv fram och tillbaka i en L-sits!

PT-pass på stranden i Venice Beach

PT-pass på stranden i Venice Beach

PT-pass på stranden i Venice Beach

PT-pass på stranden i Venice Beach

Bilder från PT-pass med Johan på stranden i Venice Beach!

PT-pass på stranden i Venice Beach

Tror att någon behöver bättra på både muskelmassa och solbränna, men jag försöker i alla fall!

Share Button