Craft har släppt kollektionen för SS15, vår och sommar alltså. En av nyheterna som sticker ut lite extra är kompressionsplaggen som går under det gemensamma namnet Delta. De finns både i korta och långa tights och från linne till lång ärm när det gäller tröjorna. Jag har än så länge bara provat de långa tightsen, men det har jag däremot gjort ganska mycket.

Jag har haft kompression från 2XU tidigare som jag tycker varit bra, men jag kommer ihåg första gången jag drog på dessa Delta tights, det var riktigt tajt, knappt så man fick på dem, men att de skulle vara tajta är ju liksom poängen. Och första gången jag använde dem så tyckte jag nästan att det var lite väl mycket, men det gick över och nu är det bara bra att de gör sitt jobb som riktigt bra kompressionstaights. Jag gillar dock när det finns en liten dragkedja längst ner på tightsen, men det gör det inte här, men jag inser också att det kan det väl kanske inte vara på kompressionstights, så jag har accepterat det.

För mig är funktionen viktigast, men jag vet att många tycker att designen är viktigare. För hur ofta har man inte hört eller läst något i stil med ”åh vad snygga xxx, vad har du köpt dem?” och det kan handla om både löparskor och löparkläder. Och det är klart att många märken hittar på alla möjliga designade mönster på sina löparkläder och de säljer kanske mest på designen också. Men som sagt, för mig är funktionen viktigast, men att de också är snygga skadar ju aldrig. Och redan vid vårt läger Löplyx i Stenungsund för några veckor sedan fick vi många frågor vad det var för tights och var man kunde köpa dem. Och frågan har fortsatt att komma och även på instagram har flera undrat. De går t ex att köpa på Intersport via denna länken eller på Sportamore via denna länken.

snabbafotter craft delta compression 003 IMG_0359

snabbafotter craft delta compression 002 IMG_0355

Share Button