Idag är det Vasaloppet, lite konstigt kan man tycka eftersom Vasaloppet enligt tradition alltid ska gå första söndagen i mars. Traditionen säger också att om jag inte åker så är jag ganska klistrad framför TV’n och den traditionen stämmer i år i alla fall. Jag är hemma i Halmstad, det är ljust och fint, blå himmel och solsken utanför fönstret. Jag laddar för ett löppass utmed Prins Bertils stig efter Vasaloppet. Ser verkligen fram emot att springa utmed havet i vårvärmen.

Jag gillar egentligen längdåkning och Vasaloppet, men jag erkänner att jag är en ”solskensåkare”, jag vill helst bara åka i fint väder och lagom kallt/varmt och åker jag Vasaloppet vill jag att spåren ska hålla hela vägen och de brukar de sällan göra för mig som åker på 7-8 timmar. Och för väldigt många blir det mycket jobbigare utan spår. Så i år är det nog skönare att sitta hemma i soffan även om de som åker Vasaloppet säkert har en bra dag.

Att titta på konditionsidrott på detta sätt tycker jag också är inspirerande inför att man själv ska sticka ut på sitt egen träningspass. Och det är ju numera ganska vanligt att gymmen erbjuder ”Vasaloppsspinning” på några timmar. Jag har inte varit på något själv så jag vet inte om de har en storbildsskärm och tittar på eller om det är lite mer som vanligt men ett långt pass. Kan undra om det också kommer bli Vasaloppslöpning på löpband på gymmen eller om löpare i större utsträckning väljer utomhuspass, speciellt på långpassen.

öppet spår 16 copy

Share Button