Det här med vila kommer ju då och då upp till ytan i träningssammanhang. För de som tränar förhållandevis mycket så är vilan något ”betungande” att få in, medan de som tränar någon gång i veckan kanske snarare tänker att det är träningen som är svår att få tid och kanske ork till. Jag har för mig att jag någonting hörde en triathlet säga något om att man kunde ha aktiv vila och aktiv vila kunde innebära ett par timmar på hojen. När jag tränar två timmar i löpardojjorna kallar jag det för veckans långpass. Det är lite olika helt enkelt.

Nu har jag faktiskt tränat några dagar i rad och vad skulle jag göra idag då? Ja, jag hade ganska säkert bestämt att det var dags för vila och så blev det också. Men när man kikar igenom instagramflödet så blir man ju nästan lite sugen, lite sugen på att göra det eller framförallt på att ha det gjort. För där finns ju helt klart många som tränar och postar bilder på vad de håller på med och det dygnet runt. Så jag kom på att samtidigt som instagram kan vara en riktig boosthöjare så kan det också lätt till att man påverkas till att göra mer än vad man kanske borde göra. För vila är ju som bekant viktigt det också.

IMG_1177

Share Button