Det är inte löparnas bästa årstid just nu. Egon har rört om lite i södra Sverige och norrut så har det kommit en blandning och snö och slask. Jag kan tänka mig att fler och fler löpare börjar snegla mot gymmen och löpbanden som finns där. Visst går det att springa ute ändå men visst kan man också springa vissa pass på löpband. En del har bestämt sig för att absolut inte springa på löpband, men jag tycker det kan finnas ett värde i att ha möjligheten att springa på löpband. För en del kan löpbandet göra skillnaden i att löpträningen blir av eller inte blir av och då är ju löpbandet bra. Och för fartpass kan det vara lättare att få till denna typ av pass på löpbanden. Visst kanske en del tycker att det är tråkigt med löpband och det blir ju inte roligare för att man redan innan man kommer dit har bestämt sig för att det blir tråkigt. Jag tror mer på att ladda lite mentalt för det pass man har tänkt sig och man kan ju hitta på något roligare än t ex 40 min distans. Eller så vill man träna pannbenet och planerar in ett långpass på 2 timmar på löpbandet och taggar till för det och väljer att vara skitglad efteråt när man fixat det.

Hur som helst så är vi inne i en period som kanske är tuff för många. Vädret är inte så kul, det är mörkt ute och dessa förhållanden har vi haft ett tag. Men nu när vi närmar oss mitten av januari så är det faktiskt inte så lång tid till våren är här. Visste, olika lång tid kvar beroende på var i landet man bor. Men om vi tänker oss 2 månader fram så har vi mitten av mars och då kan vi väl kalla att det börjar bli vår. Och 2 månader går fort, för tänk om vi backar 2 månader till mitten av november, så tycker nog många av oss att det inte var så längesen. Så även om det är en tuff period just nu, kämpa på lite och försök se ljuset i tunneln. Kämpa med pannbenet och välj träningsformer och pass som passar dig för årstiden.

Halmstad Lynga 103 copy

Jag passar på att lägga ut en bild från i våras, hemifrån strandskogen!

Share Button