Att vara löpare eller träna något annat är inte alltid en dans på rosor som bara rullar på utan några som helst känningar, skavanker eller skador. Så är det ju, men förhoppningsvis blir vi bättre och bättre på att lyssna på kroppens signaler. Men visst händer det att vi ibland tycker att aj, oj, det där känns inte så bra, men det går nog över. Men det kanske inte gick över under passets gång och kändes kanske under kvällen och dagen efter också. Men positiva som vi är så tror och förväntar vi oss att nästa pass ska gå som en dans igen och det kan det ju göra, men det kan ju också vara som så att kroppen protesterar på liknande sätt även denna gång. Jag brukar försöka formulera det i stil med att när vi känner någon form av smärta så är det kroppen som talar om för oss att ”hallå, nu har du faktiskt gått över gränsen här, skärp dig!” Och då har kroppen ändå varit tålig och väntat ett tag med att ge oss någon form av smärta, men till slut måste den tala som för oss att vi gjort något som kroppen inte gillar.

Så vad kan vi göra åt detta då? Ja, det finns ju massor och det gäller att hitta det som funkar för en själv. En del springer med kompression, andra stretchar ordentligt, en del kör yoga, osv. Jag har ingen medicinsk bakgrund, men jag tycker att de som har det brukar prata om att hålla igång blodcirkulationen och hålla värmen ofta är väsentliga detaljer. Detta kan man göra både under träningspassen och mellan träningspassen med olika skydd, anpassade för just den aktuella kroppsdelen och detta kan vara skydd  från det gamla klassiska märket Vulkan. Nu finns det många olika skydd (bland annat axelskydd som du hittar på http://vulkanskydd.com/produkt-kategori/axelskydd/) på marknaden men under en ganska lång period så kommer jag ihåg att Vulkan kändes nästan som det enda märket på marknaden. Nu har det startats en webshop med just en mängd olika Vulkanskydd som också ska hålla mer rimliga priser än vad Vulkan kanske gjorde förr när man var lite mer ensamma på marknaden. Så om ni är i behov av något skydd i rehab eller prehabsyfte, så kika gärna in på Vulkanskydd.com och se om ni hittar ett skydd som passar just din åkomma.

Vulkanskydd

Detta blogginlägg är sponsrat av Vulkanskydd.com

Share Button