Årets första träningsdag

Lite knäppkul som jag känner mig ibland så tänkte jag att om jag springer idag så har jag sprungit årets alla dagar och det skulle ju låta bra. Sen hur länge trenden skulle hålla i sig visste jag ju inte. Men en annan tanke som dök upp under dagen var att man skulle ju kunna göra något träningsaktigt hemma varje dag, oavsett om det är mycket eller lite. Så min träningsdag blev såhär.

Efter en massa timmar i lite långsam återhämtning från det tuffa slutet på 2014 började det komma till skott att vi skulle springa en runda. och efter lite sicksack blev det en lugn distans på 6 kilometer på glashalt underlag som vi var 4 löpare som hängde med på. Helt utan krav eller önskemål på fart eller puls, snarare att vi ville vara ute och röra på oss och gärna i löpande form.

Min lilla idé om att träna hemma är något som säkert väldigt många varit inne på tidigare men många också missat efter ett tag. Men jag tänkte testa igen men i mindre skala i form av att allt är bättre än inget och att oavsett om jag själv fixar det varje dag så kanske någon annan gör det. Och om jag bara kan motivera någon enstaka att göra några fler hemmapass eller hemmaövningar så har jag i alla fall gjort någon nytta. Så inom ramen för taktiken att allt är bättre än inget har jag nu på nattkvisten innan läggdags gjort några armhävningar, hur många spelar ingen roll, det viktigaste är att jag gjorde dem. Så testa du också, gör någon eller några övningar, oavsett hur många övningar eller repetitioner, var nöjd med att du gjorde fler än du kanske skulle göra i vanliga fall, för nu är det 2015.

IMG_9957 snabbafotter

Alla borde veta att detta är bästa löparjackan men jag säger det igen, Craft ER Weather Jacket – Best in my test! :-)

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

3 kommentarer

  1. Har testat det där med hemmaträning, men det faller alltid efter ett par dagar. Däremot har jag inga problem med att lägga massa tid och ork på att ta mig till gymmet, eller ut och springa. Konstigt hur man är! Ett styrkepass hemma då och då skulle ju vara perfekt.

  2. Ida: Jag är nog egentligen likadan, men det är också därför jag testar med att jag ska göra nåt varje dag, även om det är minsta lilla, som t ex 10 tåhävningar. En del dagar blir det så lite, några dagar kanske det blir mer, men totalt sett skulle det vara allt detta mer än om jag inte gjorde nåt alls. Jag hoppas alltså att när jag accepterar minsta lilla för att ”godkänna mig själv” hoppas jag det går lite bättre.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *