Nyårsdag igen, ett år sen förra gången. En del vaknar upp och får en jobbig nyårsdag som kan bero på nyårsaftonen kvällen innan. Men oavsett vilket så blickar många fram mot ett nytt år, nya möjligheter och nya mål. Och självklart gäller det mig också. Men i takt med att de sociala medierna ökar, om man väljer att hänga med där, så tycker jag också det kan bli lite jobbigt och nästan stressande.

Jag läser om de som ska springa mer, de som ska gymma mer, de som ska äta enligt vissa ”regler”, tänka mer på sig själva, jobba mindre och göra allt för att leva i sin drömvärld. Och det erbjuds en massa aktiviteter att vara med på, från en massa löpargrupper till träningsevent inomhus trots att fler och fler verkar gilla att träna utomhus. Vi kan göra saker ensamma och vi kan göra saker i grupp. Vi tar till oss andras tankar via text i bloggar och via podcasters som jag inte vet det svenska ordet för. Och med så mycket som händer så kommer en hel del saker att krocka och då tvingas man välja. Två lopp kan krocka, som förra året när Helsingborg Marathon gick samma dag som Stockholm Halvmarathon och jag valde då maran i Helsingborg och såhär i efterhand är jag nöjd med mitt beslut, det blev faktiskt 2014 års snabbaste mara för mig. Men det kan ju också vara olika typer av event som krockar, som att ett endagars inomhusevent i Stockholm krockar med en löparläger eller löptävling utomlands. Ska man då välja att gå in inomhus och träna med andra eller prioritera en resa med läger eller lopp även om man inte vet vilka andra som kommer vara med på resan?

Det finns så mycket att välja på och jag funderar på vad jag, min löpning och mina träningstips ska hitta på under 2015. Vad vill jag göra? Går det att göra allt jag vill? Troligtvis inte för dygnet har bara 24 timmar och 2015 har bara 365 dagar. På något sätt var det mycket lättare förr, t ex på 90-talet, men å andra sidan är det ju kul att fler tränar och springer, men möjligheterna till att träna löpning fanns ju även på 90-talet även om inte lika många var intresserade av det då. Det kommer alltså krävas en del prioritering så vad jag ska prioritera och vad jag ska välja bort måste jag fundera på lite. Intressanta tankar, men jag gillar egentligen inte att behöva avstå från något kul.

IMG_0840 klein curacao snabbafotter

Resor till lopp och läger utomlands kommer jag förhoppningsvis att prioritera högt 2015!

Share Button