Är det fler än jag som märkt vilket flås det är från arrangörerna efter oss löpare till alla lopp nästa år? Det kommer mail och facebookuppdateringar från en massa arrangörer till nästa års lopp och det är inte bara till lopp som går under våren utan även till höstens lopp.

Det känns lite konstigt, men samtidigt förstår jag dem. För med tanke på alla lopp som finns i Sverige och de lopp som kanske lockar utomlands så är det väldigt många lopp som finns. Och siktar man på de längre distanserna kanske det inte passar att tävla för ofta eller i alla fall inte varje helg. Då blir det ju en konkurrens mellan arrangörerna vilka lopp vi löpare ska välja och då vill de kanske vara ”först ut” så att vi löpare ska anmäla oss till just deras tävling innan andra arrangörer hinner locka oss mer. Det måste helt enkelt vara jobbigt att vara arrangör! :-)

Då kan man ju också undra vad det är som gör att vi anmäler oss ett visst lopp men inte till ett annat? Är det hur många startande ett lopp har? Eller hur långt det är hemifrån? Eller vilket väder man tror att det kommer kunna bli? Eller hur banprofilen ser ut? Eller beror det på en massa andra yttre detaljer som gör att vi väljer ett visst lopp? I höstas arrangerades t ex Helsingborg Marathon för första gången och huvudarrangörerna Simon och Andreas lyckades bra med att få många att välja deras lopp trots att det var så långt som marathon. Och det var nog förhållandevis många som valde att springa sitt första marathon just där och det är ju kul. Och kanske det blir så framöver att arrangörerna måste göra något lite extra för att sticka ut från mängden som gör att de kan locka oss löpare lite mer än andra arrangörer.

Anmälan Helsingborg Marathon 2015

Share Button