Första hela dagen på Curacao försvann liksom hur fort som helst. En massa frukost, lite allmänt fixande, lite beach och en sen lunch. Efter lunch var det läge att göra något annat, vidga vyerna lite utanför resorten och vi hoppade på en lokal buss, som egentligen var en minivan med en lapp i framrutan som talade om att ”hej, jag är en buss och jag kör till Willemstad” och det funkade ju bra det också. Även om det kostade ett par dollar kändes det mer som att man fick skjuts av någon local än att det faktiskt var en buss, skön stil.

Willemstad är den stora färgglada huvudstaden på Curacao och mitt i staden går kanalen St Anna Bay in mellan stadsdelarna Punda och Otrobanda. Över denna kanal går den populära gångbron the Queen Emma Bridge och jag måste hålla med att detta lilla mästerverk från 1888 är en del av behållningen av staden. Dels används den naturligtvis flitigt och från bron får man också fina vyer mot de båda stadsdelarna men också rakt ut mot havet söderut mot Venezuela. Efter en liten spontan stadsvandring i sol och ”lagom” värme var det dags för en liten drickapaus och så blev det tills solen gått ner. Men från ena kajkanten såg man bra vad som hände runt omkring, man hade koll på bron, som visade sig vara öppningsbar, och naturligtvis solnedgången.

Dagens träningsrelaterande var mest i form av kontakt med lite löpare i Sverige på olika sätt, men det syntes också i Willemstad att det är löpning på gång här på Curacao.

IMG_7698 karibien curacao

IMG_7725 karibien curacao willemstad snabbafotter

IMG_7731 karibien curacao willemstad snabbafotter

IMG_7747 karibien curacao willemstad

IMG_7775 karibien curacao willemstad snabbafotter

IMG_7829 karibien curacao willemstad

IMG_7785 karibien curacao willemstad

IMG_7837 karibien curacao willemstad

IMG_7850 karibien curacao willemstad

IMG_7886 karibien curacao willemstad

IMG_7913 karibien curacao willemstad

Share Button