Som ni kanske såg i ett tidigare blogginlägg så var jag i gymmet igår. Och visst händer det att jag går till gymmet men de flesta gångerna jag går dit går jag aldrig förbi receptionen för då handlar det om att ta emot ett gäng löpare som jag ska köra en löparklass med och det går ju bra. Och när jag ibland tar mig förbi receptionen så brukar det efter omklädningsrummet vara med bestämda steg mot löpbanden och det är ju också något jag har koll på. Men den här gången skulle jag ut på mer okänd mark, jag skulle till den delen av gymmet där man använder överkroppen och det händer inte ofta.

Jag hade vältränade Johan med mig och det var skönt på flera sätt. För det första gjorde det att jag inte var ensam för är jag ensam i ”gymmardelen” av gymmet känner jag mig lite bortkommen, jag går nåt varv och rycker i nåt rep eller sätter mig i en maskin och sen går jag hem igen. Nu kände jag mig inte lika ensam, inte lika handfallen. Johan hade en plan på vad vi skulle göra som skulle passa mig och det gjorde det. Vi tog oss förbi övningar som kommer hjälpa mig att både bli rörligare och starkare för löpningens skull vilket jag helt klart behöver. I denna typ av övningar handlade det mest om att jag inte ”kan” komma så djupt som jag kanske borde, jag är inte så rörlig som jag skulle önska, men det kommer förhoppningsvis ändra sig om jag bara håller mig kvar i detta. Men vi kom också in på övningar för överkroppen och direkt kände jag en nervositet inför varje övning. Jag hade ju sett hur enkelt och snyggt Johan hade visat men också insett hur omöjligt jag tyckte att det såg ut. Det hände att jag bara stod där och tittade innan jag vågade testa, för hur känns övningen egentligen, kan jag göra den, orkar jag ens en repetition? Även om nervositeten fanns där inför de flesta övningar (förutom armhävningar) så gick vissa övningar bättre än andra. Men oj vad trött jag blev och på ett annat sätt jämfört med löpningen. Men springa kan jag ju och där är liksom svårigheten att göra det tillräckligt fort tillräckligt länge. På övningarna i gymmet idag var det ju astungt att genomföra eller försöka genomföra övningarna.

Men, jag är taggad att fortsätta och mycket tack vare Johan som pepprade bra och som rekommenderade övningar som inte är för komplicerade och som tränar flera kroppsdelar samtidigt och med egna kroppsvikten som motstånd. Jag tror ”dips” var dagens favorit, vi får se hur länge det håller i sig!

2014-11-23 22.44.20

Den här killen var på gymmet idag och tränade styrka för överkroppen!

Share Button