Vi är ganska olika i hur vi tänker har jag märkt och det är väl egentligen inte konstigt med det, vi är ju olika. Men just nu har tanken slagit mig hur olika vi är när det gäller om vi kan tänka oss att träna mer än en sak? För egen del så ser jag mig främst som löpare och min träning får gärna i någon form gynna löpningen och tränar jag något annat så är det just for fun, men jag kan tänka mig att göra det. Jag åker t ex skidor några gånger under vintern.

Sen har vi triathleterna som har tre grenar att tänka på som tillsammans ska bli en gren. Jag vet inte om de kallar det så, men det blev min beskrivning av det nu och ni hänger med på vad jag menar. Och när de köra sina lopp så ska de ju faktiskt köra alla tre grenarna samma dag. Det är alltså högst rimligt att de i sin normala träningsdos får in lite av varje.

Sen har vi de som siktar på att göra klassikern, dvs fyra grenar som ligger utspridda över året. Och här har jag märkt lite olika tankegångar. En del verkar köra på triathletstilen att träna varierat kontinuerligt men med en viss upptrappning för den närmast kommande grenen. Men det finns också de som verkar tänka lite mer i stilen ”en sak i taget” och åker skidor inför Vasaloppet, springer inför Lidingöloppet osv. För det finns de som inte verkar vilja springa på vårkanten i mars-april för då är det fullt fokus på cykling, men skulle några löppass vara så illa för cyklingen? Eller är det bara jag som är partisk i just den vinklingen? Och anammar man den stilen fullt ut blir det inte mycket simning eftersom Vansbrosimningen brukar ligga några veckor efter Vätternrundan om jag inte minns fel. Och att bara tänka skidåkning från det att Lidingöloppet är avklarat i slutet av september låter tufft för stora delar av Sverige.

Sen kommer jag ju ihåg hur det var när jag pluggade. Under den normala perioden så hade man ju alla ämnena i skolan, men sen när tentaveckan kom så ändrade man ofta lite taktik och pluggade bara på det ämnet man skulle tenta av först och när det var gjort så satte man sig med nästa ämne. Fast då var tentorna ofta ganska jämnt fördelade under en veckas tid och inte så olika som simning inför Vansbrosimningen och skidåkning inför Vasaloppet.

öppet spår 16 copy

Jo, jag har faktiskt åkt skidor mellan Sälen och Mora, här är målgesten ett år då det faktiskt fanns spår!

Share Button