I skrivande stund sitter jag på JFK, flygplatsen i New York, och sippar lite på något gott. Jag är så nöjd att KLM flyger från JFK och inte Newark, den flygplatsen är ingen höjdare för min del. En resa är alltså på väg mot sitt slut, men det finns massor av nya roliga resor att se fram emot. Dels är det jag själv som planerar nya lopp som kan innebära resor och jag vet ju att det finns andra lopp i New York än just maran, många föredrar ju faktiskt distanser som 10 km eller halvmaran. Men jag tänker också på de resor som både gamla och nya träningsadepter ger sig på. Att kanske anmäla sig till ett lopp eller hitta på någon annan egen utmaning är ju en resa i sig som man kanske också behöver hjälp med för att öka sina chanser att lyckas med sin målsättning och få det roligare och behagligare på resan. Och just exakt nu, när jag satt här och skrev förra meningen, så kom jag på en bra liknelse och många av mina adepter känner till att jag gillar att använda liknelser som exempel. Och kopplingen till det jag gillar kunde nog inte bli bättre eller roligare. Jo, jag tänkte såhär. Ibland säger man ju att det inte bara är målet som är det viktiga, det är även resan till målet. Och det stämmer ju ganska bra med min träningsfilosofi om att det är väldigt svårt att få till något riktigt bra om vi kör på standard till alla och det även om målet är detsamma. Om vi t ex tänker oss att några adepter ska springa Göteborgsvarvet, som är en halvmara, till våren. Men adepternas bakgrund och nuläge och möjligheter till träning skiljer sig naturligtvis åt, för det kan man säga att det så gott som alltid gör. Adepterna har alltså olika startlägen och det skulle man kunna se som att alla reser till Göteborg som mål, men med olika utgångspunkter. Någon reser från Halmstad, någon kanske från Luleå och någon måste flyga in från New York. Det innebär ju att alla inte kan åka bil till Göteborg, resan tar olika lång tid och kostar olika mycket och måste troligtvis också bokas olika lång tid innan. Okej, kanske lite konstig jämförelse men jag tyckte den funkar och hoppas ni hänger med.

Så är det ju med oss som löpare också, vi har olika mål och det är ofta de man kan läsa om i olika standardprogram, men nästan viktigare är ju vilken bakgrund man har, hur man är som löpare och hur mycket tid man har att lägga på sin träning, dvs på resan till målet. Därför är det väldigt olika resor som mina adepter gör och jag måste ta till mig varje enskild adepts förutsättningar och att förlita sig till standardprogram tycker jag inte är good enough. Just nu är det många som funderar på att börja sina resor till sina mål i vår, kanske är det 10 km, kanske är det marathon, men oavsett vilket tycker jag det är bra att påbörja sin resa nu, nu innan vädret blir ännu sämre och det blir jul och nyår.

klm lounge champange snabbafotter

Är det inte lite konstigt att vi lätt blir lite mer kreativa när vi dricker något gott i lagom mängder?

Share Button