Ni vet den där känslan när man lyckas göra något med negativ klang till något positivt. Så var det med mellanlandningen på Schiphol i Amsterdam när vi satt i KLM Crown Lounge. En mellanlandning har jag tidigare velat ska vara så kort som möjligt men nu, med en möjlighet att sjunka ner i sköna fåtöljer i loungen, så hade jag inte alls de tankarna utan snarare tvärtom. Den förhållandevis långa mellanlandningen kändes kort och helt plötsligt var vi tvungna att lämna loungen för att checka in till flyget över till New York.

Men vi tar det från början. det har blivit en god vana att vid morgonflighter åka ut till Arlanda redan kvällen innan och bo på Clarion Arlanda, där jag för övrigt sköt fyrverkeri på deras invigning. Ibland äter vi också i restaurangen Kitchen & Table på 12 våningen vilket vi fick tid till nu. Ställa klockan och nervöst fundera på om man kommer vakna av den men jodå, upp med en tidig tupp och iväg till flyget till Amsterdam.

Mellanlandningen på Schiphol var tänkt som en sån där skön stund där jag skulle få tid att beta av lite saker som jag inte alltid känner att jag hinner med när det hela tiden känns som att det är något på gång. Och visst bjöd KLM-loungen på den känslan och jag fick en del gjort och tiden gick också fort. Loungen bjöd också på frukost som jag passade på att äta två gånger men med tanke på loppet, även om det säkert inte spelar någon roll, så hoppade jag över champagnen men hoppas jag får anledningen att smaka av den på vägen hem.

KLM Crown Lounge

Skönt häng med mat och dricka i KLM Crown Lounge på Schiphol i Amsterdam!

Efter en smidig flygning med KLM landade vi på JFK där de hade gjort om tullproceduren, lite till det bättre, i alla fall för oss som inte hade gjort ESTA för första gången, för vår kö var mindre och gick snabbt. In i en klassisk gul taxi och in till Manhattan. Och hur ofta händer det i New York att taxichaffisen säger att det är mindre trafik än det borde vara en fredag eftermiddag, men så var det. Vi gissade på Halloween men jag vet inte. Väl inne på Manhattan och i närheten av Central Park började vi se ett klassiskt amerikanskt fyrverkeri, skulle jag som pyrotekniker och ”fyrverkeriexpert” säga. Ett stort fyrverkeri som håller på ganska länge där man bränner av både det ena och det andra i en salig röra men där det också finns med stora fina effekter. Ett kul sätt att bli välkomnad till New York och Manhattan. När fyrverkeriet slutade var vi i princip framme vid vårt hotell NYLO som ligger vid Broadway och 77:e gatan. Det känns som att vi bor väldigt högt upp den här gången, högre upp än runt 50-60:e som vi brukar och väldigt mycket längre upp än när vi bodde på James nere i SoHo. Men det blir nog bra det här, samma stil som Hudson som jag tror en del svenskar känner till.

Bäddad säng på NYLO Hotel New York

Sara tar alltid den klassiska bilden på hotellrummet direkt när vi kommer in, innan vi hinner stöka till det för mycket! :-)

Share Button