När jag reser och springer kan resorna se olika ut. Är jag på träningsläger i någon form så är det träningen som står i fokus och det är ofta träning varje dag, ofta mer än ett pass. Men när jag reser för att springa ett lopp så kanske resan bara innehåller själva loppet och kanske någon morgonjogg, mer löpning än så blir det inte. Och så beror det ju på hur länge jag är borta. När jag var i Amsterdam och sprang halvmaran för ett par veckor sen så var det en snabbvisit och löpningen fick fokus för hela den korta resan. Men nu i New York så ser jag det mer som en resa till New York där löpning blir ett inslag i resan men där New York som resmål också får sin beskärda del. Som det ser ut nu blir det morgonjogg lördag morgon och mässan med nummerlappshämtning efter det. Så lördag förmiddag blir löprelaterat. Sen har vi marathonloppet på söndag med ganska tidig start så från någon gång efter lunch är jag förhoppningsvis tillbaka och har duschat och redo för annat än löpning. Sen kanske det blir någon morgonjogg i Central Park igen på tisdag morgon om kroppen gillar idén. Så det kommer alltså finnas tid för annat än löpning på denna resan och det är väl en av anledningarna till att jag gillar kombinationen resor och utlandslopp.

Just nu sitter vi i KLM-loungen på Schiphol i Amsterdam och inväntar nästa flyg. Vi har det bra med datorerna i knät och jag hinner äta en del också. Jag hoppas kunna sova en del på nästa flight, som jag lyckades med på första flighten. Inför loppet på söndag känns det sådär. Jag tror att det kan vara okej och att jag borde ha en okej nivå i kroppen, men jag har inte riktigt den bästa känslan efter att jag blev trött på halvmaran för två veckor sedan. Men, vi får se hur det går. Nu är vi på väg i alla fall och jag ser det som en kul resa där loppet också blir kul och jag hoppas det går bra också.

IMG_3432 åre snabbafotter

Share Button