Det är höst på riktigt men loppen tar inte slut för det, speciellt inte om man kan tänka sig att kombinera en resa med ett lopp. I helgen tar jag och Magnus flyget till KLMs knutpunkt Schiphol i Amsterdam och springer halvmaran där. Jag har sprungit både maran och halvmaran i Amsterdam och kan verkligen rekommendera det. Det är lätt att åka till Amsterdam och staden är behändigt liten och mysig. Det är start och mål vid Olympiastadion från 1928. När de Olympiska Spelen var ganska nya i början av 1900-talet så tillkom det ofta något nytt som sedan har varit bestående. Och när det gäller OS i Amsterdam 1928 så var det första gången som Greklands trupp gick in först och värdlandet sist och så har det varit sedan dess. Jaja, nu snurrade jag in på det här med OS igen.

När det gäller själva löpningen i Amsterdam så går marathon, halvmarathon och 8 kilometer samma dag, vilket gör att nästan oavsett hur långt man vill springa så finns det en distans som passar väldigt många och detta alltså på en och samma dag. För egen del så är målet att få en okej tid och ett bra lopp inför maran i New York som går 14 dagar senare. Träningen har gått ganska bra, inte perfekt, men okej och det känns bra. Så jag tror jag har en bra chans att få till ett bra lopp och en okej tid.

Amsterdam Marathon KLM

Share Button