Hösten hade verkligen slagit till i Sverige under veckan jag var bortrest. Vi är inne i en årstid där det blir mysigare att vara inomhus för det blir helt enkelt mysigare att vara inomhus och tända ljus när det är ruskigt väder utanför fönstret. Men när vi väl kommer ut så märker vi ofta att det inte är så hemskt som vi trodde att det skulle vara, om vi har klätt på oss bra. Och som löpare kan vi tillåta oss att frysa lite i början för då blir det ofta lagom varmt ganska snart, något som jag kan vara lite dålig på, för frysa det vill jag ju inte. Vi kan också tänka på att värma våra utsatta delar som huvud och händer, håller vi värmen här så klarar vi oss bättre.

Men vi kanske vill vara utomhus i andra aktiviteter och inte bara när vi springer. Då behöver vi tänka lite annorlunda när vi klär oss för då vill vi inte frysa från början och om vi inte får upp pulsen lika mycket som vid löpning så måste vi ha kläder som lämpar sig bra för detta och då kan softshelljackor vara ett alternativ. Dessa är ofta lite varmare så man klarar sig bra även vid utomhusaktiviteter med lägre puls. Sen är det ju en helhet och därför behöver vi, precis som när vi klär oss för löpning, även tänka på vad vi har under. Använder vi kanske någon form av underställ och ett mellanlager innanför softshelljackan. Det är kombinationen som till slut gör oss perfekt klädda för rätt aktivitet. Vi du kika vidare på kläder för utomhusaktiviteter, klicka här.

IMG_05811

Share Button