Har ni hört talas om detta lopp, Wings for Life World Run? Det är ett lopp som nästa år går den 3 maj och det gör det på över 30 orter runt om i världen. På samma dag alltså, på exakt samma tidpunkt tror jag, vilket innebär att en del säkert springer mitt i natten. I Sverige går loppet från Kalmar till Öland med start klockan 13:00. Och självklart kan man välja att springa loppet på ”hemmaplan” vilket kan vara behändigt om man har nära till Kalmar. Men vill man vara med i detta annorlunda lopp för en god sak så kan man ju passa på att resa utomlands och förena nytta med nöje i en resa.

Vad är då detta för lopp? Jo det är ett lopp för oss som kan springa och vi springer för de som inte kan. Anmälningsavgiften som till loppet i Sverige är 400 kronor, går till välgörenhet. Loppet som sådan är speciellt, det finns en startlinje och en starttid, men ingen mållinje och ingen specifik distans att nå. Låter det konstigt? Det går till så att alla löpare startar samtidigt och 30 minuter senare så startar en bil som kör i en för bilen långsam fart i samma riktning som löparna. När bilen kommer ifatt en löpare så får den löparen stiga av och successivt avslutas loppet för en löpare i taget tills alla löpare är upphunna av bilen.

Skärmavbild 2014-10-09 kl. 08.48.16

Bilder från förra årets race! Foto: Richard Ström och Anders Neuman

Share Button