Vi kan inte klaga på vädret i Portugal. Det är fint men inte alltid kokett heller och igår när det var dags för ett lite längre pass så kändes det skönt att solen inte riktigt lyste från klarblå himmel. Passet var lite extrainsatt och vi var inte så många som längtade efter ett längre pass men runt 20 löpare blev vi nog som skulle köra rundan på 20 km. Vi delade upp oss i tre olika fartgrupper och drog iväg och jag var med i den främre gruppen men det skulle ändå gå i ett för mig behagligt tempo. Det fanns alltså utrymme till att springa och snacka lite skit med de andra löparna och det gjorde vi i upp mot 15 km för därefter blev det, på allas önskan, lite uppdelningar i ännu mindre grupperingar. Och när vi kom tillbaka hade vi gjort våra 20 km.

För er som varit här var det den klassiska rundan runt Castro Marin, en ganska behaglig enkel runda som jag hittar utantill. Det är enkelt att springa på landsvägarna här för det är inte speciellt mycket bilar så det är inget större problem. Jag vet inte om jag nämnt det men jag hade lite problem med baksida lår innan jag lämnade Sverige och fick avboka ett par jobbpass, men där kände jag i alla fall att jag gjorde rätt som tänkte på kroppen. Jag fick behandling med nålar här nere i söndags och det är klart på bättringsvägen och i dagens långpass kände jag inget, men det gick också lugnt. Efter de gemensamma 20 km passade jag faktiskt på att förlänga passet lite med ytterligare 5 km i något högre fart. Men då blev det helt plötsligt väldigt jobbigt och jag kände av både värmen och började få lite soppatorsk.

Långpass Montegordo

Långpass Castro Marin

Share Button