Världsrekord i adios boost

Återigen har det hänt, det har satts ett nytt världsrekord i marathon. Återigen är det i Berlin Marathon och denna gången var det Dennis Kimetto som slog till med 2.02.57, dvs 26 sekunder under tidigare världsrekord. Även Muthai var under förra världsrekordet med sina 2.03.13. Och dessa tider gjordes med adidas adizero adios boost på fötterna och adidas håller verkligen ställningarna med sin adiosmodell som från förra året också finns med boostmaterial i mellansulan. Även på tjejsidan vad det en dominans med adios boost när de två snabbaste tjejerna, Tsegaye och Tadese, sprang med adios boost på fötterna.

Och även jag springer helst mina lopp i adidas adizero adios boost och har gjort det sen förra våren. Jag har även ett par adios utan boostmaterial från förra hösten, men de har blivit streetskor eftersom jag känner en stor skillnad med boostmaterialet. Jag gissar att adios bost väger runt 200 gram eller lite drygt, men det beror naturligtvis på vilken storlek man använder och därför brukar herrmodeller väga något mer än tjejmodeller. Och de finns ju många andra löparskor i liknande viktklass, men de blir lätt lite hårda och stumma vilket kan slita på benen i längden. Jag tycker också adios boost har en skön ”ombonande” känsla på ovansidan av skon vilket jag uppskattar men är något som blir mindre och mindre i vissa modeller i jakten på att jaga gram och då tycker jag inte det blir lika sköna och det känns ändå viktigt för mig.

Berlin marathon Dennis Kimetto

Dennis Kimetto efter målgång och världsrekord i Berlin Marathon!

Berlin Marathon Tsefaye & Tadese

Tsefaye & Tadese efter målgång i Berlin Marathon!

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

2 kommentarer

  1. Eva: Ja, jag har sprungit maran i Berlin 3 gånger och ja, det är ett bra ställe för rekord. Det är breda gator, extremt liten höjdskillnad och ganska stor chans för lagom temperatur för löpning sista helgen i september, som jag tror att det alltid är. Så får man bara en biljett är det ju ganska enkelt och billigt att åka dit också.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *