I år fyller Lidingöloppet 50 år. Jag var anmäld men lämnade min plats till ”bättre behövande” eftersom jag inte tänkte springa. Och när allt kom omkring så visade det sig kanske lika bra att jag inte tänkt springa för jag åker till Portugal på läger i eftermiddag istället. För det är så tajt att jag hade hunnit springa och komma i mål innan flyget går, men jag hade inte hunnit ut till flyget från Arlanda i tid.

Men jag åkte ut en snabb sväng till Lidingö på morgonen i alla fall för att heja på några jag visste skulle springa 15 km och sen träffar man på lite folk man känner ändå. Och jag hann ju insupa lite av stämningen av denna 50-åring. Jag är inte ute på Lidingö varje år loppet går nuförtiden, men jag får ändå en känsla av att det mesta är sig ganska likt, det som skiljer mest är nog att nya löpare kommer till och vilken distans man springer kanske ändras med åldern. Men det är ett klassiskt lopp som går på höstkanten och vädret kan vara både fantastiskt som idag, men också sämre om det är eller nyligen har regnat, då kan det blir väldigt lerigt för både löpare och publik. Men vädret kan man som bekant inte göra något åt.

Jag kollade först vid Lidingövallen, sen vid Grönstabacken och så vid mål naturligtvis. Jag hann se både de jag visste skulle springa och andra som man lite mer spontant fick passa på att heja lite extra på. Vid Grönstabacken spelare och PWC-bandet och det passade mig utmärkt eftersom jag kanske stod just där i 20 minuter.

adidas boost your run Lidingöloppet

Snyggaste bilen!

Lidingöloppet 25-års jubileum

Lidingöloppet 25 år!

High five Lidingöloppet

Glad löpare som gillar sina supportrar!

Musik Lidingöloppet

Musik under loppet gillar både löpare och publik!

Snabb tjej mot mål i Lidingöloppet

Snabb tjej ensam i bild på upploppet!

Share Button