Idag tog jag min första egna runda sen Helsingborg Marathon förra helgen. Jag har haft lite coachpass i veckan och varit på en tuff massage men idag var det som sagt första gången jag stack ut på egen hand.

Nu när maran förra helgen är ur skallen så är det läge att börja fundera på annat när jag är ute och kutar. Och det är inga problem att hitta något löprelaterat att fundera på, tvärtom, så är det nästan svårt att fokusera på en sak i taget. För att nämna något jag funderar på så har ju hösten och höstens lopp precis börjat och det finns flera roliga lopp kvar i kommande månader. Förr var ofta Lidingöloppet årets sista lopp, men det var då det, nu fortsätter loppen året ut.

Jag utvidgade också min tanke på lopp lite och tänkte på det här med att vi är så många fler som springer nu och också fler som vill springa olika lopp. Och året har ju sina begränsade antal veckor och dagar vilket gör att konkurrensen mellan loppen för att attrahera löpare ökar. Men det finns nog fortfarande plats för nya lopp vilket Helsingborg Marathon är ett bra bevis på. Som arrangör till marathondistansen lyckades de få ihop över 1500 löpare (tror jag) varav många sprang sin första mara i just detta lopp. Och detta trots att det fanns andra lopp i södra Sverige med olika distanser. Så visst finns det fortfarande utrymme för fler lopp och det är alltså inget som säger att loppen för hösten behöver vara över redan, det är bara att springa på!

IMG_3229 craft brilliance snabbafotter

Share Button