Idag är den stora dagen för Skoljoggen och jag tänkte att den är värd att lyftas fram här på bloggen och tillsammans kan vi göra lite nytta.

Skoljoggen är Sveriges största löpararrangemang för barn och ungdomar och arrangeras varje höst i skolorna runt om i Sverige. I år arrangeras det för 32:a gången och varje år deltar nästan en halv miljon löpare i Skoljoggen. Huvuddagen för Skoljoggen är idag den 17 september, men andra dagar går också bra.

Varje skola skapar sitt eget arrangemang och det är ingen tävling, det är glädjen till idrott och löpning som ska stå i fokus. Samtidigt som detta är något bra för barn och ungdomar i Sverige så vill man också samla in pengar till barn i andra länder, i år går pengarna till SOS Barnbyar. Denna springslant är frivillig och samlas in av personal på skolorna, men vi kan också vara med och bidra och det gör vi enkelt via Swish eller insättning på Bank- eller Plusgiro. Läs mer om läget i Astrid Lindgrens barnby i Bouar.

Gör som jag, sätt in en slant och stöd Skoljoggen och SOS Barnbyar! Jag swishade över 300 kronor men man bestämmer själv hur mycket man vill bidra med!

Swisha till nr: 123-9011263

Bankgiro: 901-1263

Plusgiro: 901126-3

image005

Share Button