Igår var det Lidingöloppets testrace, ett testrace där de flesta deltagarna sprang från Lidingövallen och resten av Lidingöloppet, dvs drygt 22 km. Löpare från Urban Tribes var anlitade att agera farthållare och jag hjälpte till i gruppen som skulle springa Lidingöloppet 30 km på 2:15 vilket innebär en snittfart på 4:30 min/km och det var också den farten vi skulle hålla igår.

Vi hade, precis som idag, grymt bra väder. Det var ganska många som tog chansen att testa banan och de hastigheter som krävs för deras måltider i Lidingöloppet. Jag tror att en del löpare ville få sig ett bra långpass medan en del löpare nog ville testa formen lite och den fart som krävs för de olika sluttiderna. Vilket som, ett bra långpass fick alla ute på Lidingö igår.

Efter Lidingö åkte jag in till Stockholm och hann titta lite på Tjejmilen. Många löpare som sprang men tyvärr ganska lite publik tyckte jag, i alla fall på Strandvägen där jag stod efter knappt 9 kilometer. Meraf Bahta kom först i överlägsen stil och vann med mer än en minut, på nya rekordtiden 32:40.

2014-09-06 13.28.57

Meraf Bahta vann Tjejmilen i Stockholm på ny rekordtid!

Share Button