Det verkar som det är förkylningstider. Jag märkte det igår när Runday hade sitt kvällsrace Raceday på Stockholm Stadion och flera stafettlag fick kasta in handduken på grund av förkylningar i laget, så även laget jag skulle sprungit i. Jag var där ändå och hejade på löparna fick rycka in som lite varvräknare på de längre distanserna, kul att kunna hjälpa till.

När vi nu är inne i september och många löpare har inplanerade lopp i både mitten och slutet av september så är det ju ingen bra tajming med förkylningar, men det är det väl aldrig. Det kommer lopp som Helsingborg Marathon och Stockholm Halvmara den 13 september och sista helgen i september så krockar, som vanligt, Lidingöloppet med Berlin Marathon.

Det gäller att känna efter och vara uppmärksam på förkylningssignaler för är man på väg att bli förkyld är det bara att anpassa sig till läget, för att träna när man är förkyld är inte bra och risken att det tar längre tid innan man blir frisk är ganska stor.

Share Button