En fråga som jag fick under löparlägret i Bad Gastein var om jag kan få träningsvärk. Svaret var naturligtvis väldigt enkelt att visst kan jag få träningsvärk! Jag har funderat lite på frågan och varför jag fick frågan. För mig känns det väldigt rimligt att i princip alla kan få träningsvärk.

För även om man konditionsidrottar mycket eller lyfter mycket skrot eller vad det nu kan vara så finns det ju en gigantisk mängd träningar och övningar som kan ge oss träningsvärk. Är jag stark i benen kanske jag är mindre stark någon annanstans och även om jag kanske springer mycket så kan jag säkert få träningsvärk i benen också om jag tränar benen på ett sätt jag inte är van vid. För mig är det rimligt att man kan få träningsvärk om man kämpar med övningar och träningsformer man inte är van vid och att vara så extremt bra genomtränad i hela kroppen att det inte går att skapa lite träningsvärk i någon kroppsdel låter nästan orimligt.

Så återigen, självklart, jag kan få träningsvärk!

2014-08-28 11.56.20

Om korna får träningsvärk av att gå i kohagar i brant lutning vet jag faktiskt inte!

Share Button