Löpteknik och löpskolning

Vi erbjuder en blandning av tuffa pass i Bad Gastein i år. Valmöjligheterna är många och idag hade vi bland annat löpteknik och löpskolning som huvudfokus på ett av löppassen. Löpteknik och löpskolning har de senaste åren blivit fraser som kan betyda nästan vad som helst och många vill erbjuda sina tjänster inom området, även om deras enda löperfarenhet är en helgkurs i skolbänken.

Under förmiddagens pass hade vi ett stort fokus på löpteknik där deltagarna även fick individuell feedback i den mån det var möjligt. Att ge individuell feedback innebär i princip att det kan vara svårt att fokusera på något annat och det måste finnas tid för att prata igenom de förbättringsområden som finns.

Imorgon är en ledig dag för både deltagare och oss ledare. Vad jag kommer hitta på är fortfarande oklart men det kommer naturligtvis att landa vid frukosten om några timmar.

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

2 kommentarer

  1. När ni studerar deltagarnas löpteknik: Använder ni kamera då? Det är ju ett jättebra instrument för att analysera löpsteg och kroppshållning. Iaf uppmärksammade jag detta när jag såg mig själv komma springandes på blodomloppet, via filmkamera. Trodde att jag var skitsnygg i mitt löpsteg, haha, men där hade jag fel ;-) ! Inte för att man måste vara snygg när man springer men att filma verkar iaf vara ett smart verktyg om man vill förbättra sin löpteknik…

  2. Lisa: Både ock och det beror på situationen och antalet deltagare. Kamera kan vara ett sätt att få se hur det ser ut när man springer men det är också lätt att som löpcoach ”gömma sig” bakom kameran och filma och sen visa löparen filmen, men det är själva analysen och kompetensen att kunna visa och förmedla information till löparen som ger mest. Så jag vill inte tappa pedagogiken i det jag vill förmedla genom att ta till ett hjälpmedel som kameran. Men en kombination är ju allra bäst!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *