Jag skulle kunna använda en liknande rubrik fler gånger under denna höst gissar jag. När jag skriver detta är det snart midnatt till en stor löpardag lite runt omkring. Jag glömmer säkert något och en del vet jag säkert inte ens om, men jag vet att Trans Scania tjuvstartade lite under fredagen men kommer ändå hålla på en bra bit in på lördagen, men vem hade inte gjort det när loppet är 246 km långt. Klockan 9 går starten för EM maran för tjejer och vi håller tummarna för de svenska tjejerna. Det är Midnattsloppet i Stockholm framåt kvällen. Och så är det Prinsens Minne i Halmstad. Men det som utan tvekan har svämmat över mest är diverse uppdateringar från Ironman i Kalmar som också är imorgon lördag.

Även om jag själv inte är någon triathlet tycker jag att det är en häftig idrottsgren och i konditionsvågen så kan jag förstå att många vill testa just detta. Jag har sett lite av några tävlingar live och en del på TV och det hade varit kul att vara på plats i Kalmar och titta också. Jag hade kanske känt mig lite utanför på simningen, tyckt att cyklingen varit rätt kul och gillat löpningen bäst vilket inte är så konstigt.

Det jag märkt nu senaste dagarna eller egentligen mest idag som jag tycker är en stor skillnad jämfört med i alla fall mig som maralöpare är vad man gör dagen innan. Jag brukar försöka göra så lite som möjligt, gå en sväng på mässan om jag inte gjort det, ta det lugnt, äta en massa och ta det lugnt igen. Men som triathlet verkar man ha fullt upp, man är ute och simmar, man trampar runt en del på cykeln och jag vet inte om man kanske springer en sväng också. Och så ska en del av utrustningen kollas och lämnas in vid växelstationerna. De allra flesta som gör en Ironman håller på i mer än 10 timmar vilket också märks på energiintaget som jag också sett bilder på, det är en hel del och det förstår jag att det behövs. Jag kan undra hur många kalorier man gör av med på en Ironman?

Lycka till alla ni som ska ut och springa lopp i helgen!

IMG_3257 åre snabbafotter

Share Button