Den 19 oktober är en stor löpardag i Amsterdam. Den söndagen går det både marathon, halvmarathon och ett lopp på 8 km. Väldigt många löpare kan alltså hitta en distans som passar bra. Jag har varit i Amsterdam och sprungit 2 gånger tidigare, en gång sprang jag maran och andra gången sprang jag halvmaran. Det märks inte att något av loppen får mer uppmärksamhet än något annat och det tycker jag är bra, men det ska sägas att jag inte har tittat på loppet på 8 kilometer (som går under tiden för marathonloppet).

I samarbete med flygbolaget KLM tävlar jag nu ut en resa till Amsterdam denna löparhelg i höst. Du bestämmer själv vilken distans du vill springa och anmäler dig till loppet själv via loppets hemsida, har för mig att det var mycket billigare än loppen i Sverige. Boende bokar du själv men vill du ha hjälp med det så har jag reserverat hotellrum i vad jag tycker är ett bra läge med ganska enkel standard. Du bestämmer själv vilka dagar du vill vara där och vill du ta en sambo eller kompis med dig så går det bra, då bokar vi det antal flygbiljetter ni behöver, men du som vinner resan får alltså resan av KLM.

Tävlingen är enkel, den innehåller bara 2 frågor:

Fråga 1: Vad heter flygplatsen i Amsterdam?

Fråga 2: Vilket lopp i världen skulle du vilja springa på en destination som KLM flyger till? Motivera ditt svar!

Skicka ditt svar till mig på snabbafotter (at) gmail.com senast söndagen den 7 september.

 

Jag kommer åka till Amsterdam och i år planerar jag att springa halvmaran eftersom loppet går 14 dagar innan New York Marathon och det skulle slita för mycket på kroppen att springa en mara så nära inpå nästa mara. Både maran och halvmaran i Amsterdam är ganska kända för att vara snabba. Amsterdam är också en trevlig liten stad och jag tycker det är en av de bästa städerna att åka och springa lopp i en weekend i Europa.

KLM är en av sponsorerna till Amsterdam Marathon och KLM erbjuder via Flying Blue Running väldigt mycket information för oss som gillar att resa och springa. Där kan du hitta erbjudande om billiga resor till olika lopp och det finns också möjlighet att betala anmälningsavgifter till olika lopp med intjänade poäng. Det finns också en facebookgrupp Flying Blue Running att gå med i.

Amsterdam 3

Här är jag innan tidiga starten på Amsterdam Marathon för några år sedan!

Share Button