Jag tror det finns väldigt många som idag springer kontinuerligt men som aldrig har sprungit på en röd tartanbana, ni vet en sådan där bana som friidrottstävlingarna till stor del genomförs på. En del av oss kanske passar på att springa lite intervaller på denna röda tartanbana lite då och då och jag försöker också göra detta ibland. För min del är det lockande att springa på bana när jag är hemma i Halmstad och det känns på något sätt lite extra, lite pirrigt, som att träningspasset ska bli något extra.

Nu finns det en chans att prova på hur det är att springa ett lopp på bana. Det är vännerna på Runday som den 2 september anordnar Runday Raceday på Stockholm Stadion, som höll OS-tävlingar 1912. Det finns möjlighet att springa distanserna 800, 1500 och 3000 meter individuellt, men vill du gärna springa en stafett så finns det alternativet också med 4*400 meter.

Loppen är öppna för alla att vara med på, från nyfrälsta löpare till löpare som sprungit i många år. Jag tror vi ska se det mer som en löparfest än tävling så är du sugen på att testa hur det är att springa ett lopp inne på Stockholm Stadion så har du alltså chansen nu.

All information hittar du på runday.se/raceday

Runday Raceday

Häng med på årets roligaste bantävling!

Share Button