Idag är det en loppdag för många löpare i Sverige. Några har åkt upp till fjällen för att springa AXA fjällmara och en del är i Stockholm för att springa 50 eller 100 kilometer i Stockholm Ultra och det är något som händer i Sälen också, men det är nog något inte bara löpning. Häftigt när fler och fler lopp får en sådan dragningskraft som dessa lopp har fått. Jag menar att det är ju många fler än de som bor i närheten av där dessa lopp avgörs som är med. Många har engagerat sig i resor med övernattning för att vara med. Kul trend tycker jag. Och även det här med ultra, dvs längre än 42195 meter är säkert också här för att stanna.

Förr var det lite så för min del att man kanske lämnade Halland de gånger man skulle springa Göteborgsvarvet, Lidingöloppet eller Stockholm Marathon. Antal lopp som skulle kunna hamna i samma kategori har blivit många fler och det är heller inte ovanligt att både jag och andra löpare tar en resa utomlands för att springa något kul lopp. Tänker man inom Europa finns det ju mängder av lopp att välja på och med tanke på vilka möjligheter det finns det bra flyg så behöver inte äventyret bli längre än om loppet är i Sverige, ofta kan man resa över en helg även om det ofta är lite inbjudande att stanna kvar för lite turistande när man är utomlands.

Förra året tittade jag på Stockholm Ultra. I år är jag i fjällen men ska varken springa eller titta. Det närmsta jag kommit är att se löparkompisar i flera dagar publicera bilder i sociala medier och igår var det en massa löpare på flyget som skulle springa i fjällen.

Lycka till alla löpare där ute idag!

IMG_3287 åre snabbafotter

Share Button