Som rubriken antyder så ska detta blogginlägg handla om att springa från A till B. Jag tycker själv man väldigt lätt hamnar in i gamla vanor och väljer någon av sina gamla vanliga träningsrundor när man ska ut på träningspass. Men som ett led i att försöka hitta mer varierade ställen att springa på så behöver det ju inte handla om att man måste ta bilen och springa en runda någon annanstans och sen åka hem igen. Jag tycker det är klockrent att springa från A till B.

Man kan till exempel ta bussen eller få skjuts någonstans och springa tillbaka hem. Eller tvärtom, springa iväg någonstans som du bestämt tidigare för att därifrån ta bussen eller bli upphämtad. Har man koll på busslinjen kan man ju faktiskt också ha lite olika alternativ och man kanske inte bestämmer från början hur långt man ska springa utan man kan mer se hur det känns och hoppa på bussen när man känner sig nöjd.

Jag gillar detta sätt att springa, speciellt på långpass som jag springer själv. Det innebär ju också att man kommer iväg lite längre än vad man skulle göra om man hela tiden måste se till att man ska komma hem inom ramen för tänkt distans. I Halmstad kör jag på detta koncept en del och tycker det är klockrent. Man kan till exempel springa till stranden eller hem från en after beach (om man tagit det lugnt) eller varför inte springa till festen hos någon som bor på lagom avstånd hemifrån. Det har faktiskt hänt på fester att folk helt seriöst har frågat mig om jag sprang dit eller inte. Har jag inte gjort det så känns frågan lite konstig, men samtidigt förstår jag dem för frågan är ju befogad eftersom jag sprungit dit vid tidigare fester.

Jag tycker också det känns lite lättare för motivationen att ge sig iväg på denna typ av ”träningsrunda”, eller runda och runda, det är ju precis det som det inte är om det är från A till B, men ni fattar. Det känns lite mer som man är på utflykt och kanske den känslan infinner sig eftersom man i mycket större utsträckning kommer iväg till miljöer som man inte brukar springa i.

IMG_2812 halmstad snabbafotter

Att springa runt om i Halmstad under sommarhalvåret ligger mig varmt om hjärtat!

Share Button