Efter vilodag igår efter långpasset i söndags var det idag dags att hitta på något igen. Lite intervaller vore på sin plats och lockade nästan imorse också, så det var väl lika bra att passa på. Men dagen gick och jag hade en del jobb att fixa så klockan hann bli runt 16 innan jag kom iväg. Men varmt som tusan var det fortfarande.

Lugn jogg till Sannarps IP, lite stretch och sen var jag redo, trodde jag. Planen var 5*1200 meter i 3:40-fart, men det gick väl sådär. Eller, egentligen var det nog värmen som påverkade pannbenet som inte riktigt orkade kämpa emot idag. De två första gick okej, men kändes lite jobbiga, den tredje intervallen höll jag farten i men när jag skulle ut på sista varvet och kände att det skulle bli tufft, ja då råkade jag stanna. Den tredje blev alltså 800 meter och sen körde jag en 800-ing till och jag höll farten, men som sagt, ett varv för lite. Sen tog jag en liten paus, kände mig slut, flåsade som en gris. Efter ett tag bestämde jag mig för att försöka avsluta passet med lite korta intervaller, så 4*400 meter blev planen. Jag skulle satsa på 80 sekunder, dvs 3:20-fart. Jag satte igång och visst blev det jobbigt, men detta klarade jag i alla fall av.

Visst är det inte kul att inte kulla klara genomföra passet som tänkt, men så är det ibland. Att våga spänna bågen för högt gör också att man verkligen kämpar på så gott det går. I mitt fall idag kunde jag också styra om planen och avsluta passet på ett något redigerat sätt och det kan man ofta göra och då kan man ta med sig de positiva delarna från passet också.

IMG_7005 sannarp snabbafotter

Jaha, då blev det lite naket igen då!

Share Button