Träningstävling – konstigt ord va? Det i alla fall jag menar med det är att man kan springa en tävling men att ta det som ett bra träningspass för egen del. Om vi vill springa många lopp är det väldigt svårt att satsa och kanske toppa formen till alla lopp vi springer. Då är det bättre att välja ut några lopp vi vill satsa på och däremellan kan vi absolut springa lopp, men också inse att vi kanske inte presterar riktigt på 100%. Men att deltaga i lopp är ändå bra, tävling är bästa träning brukar en del säga och jag tycker det stämmer ganska bra. Så var inte rädda för att springa lopp som ni inte satsar helhjärtat på, ta det som en träningstävling, en träning där du kommer springa med nummerlapp och deltagare runt omkring dig som kanske gör att du pressar dig lite mer än vad du skulle göra i vanliga fall. Är man ganska ny inom löpningen är det också skönt att få lite extra lopp för att hitta sina rutiner i vad det är vi känner att vi behöver göra innan ett lopp, alltifrån packning, kläder, toalettbesök, startprocedur osv.

Idag tänkte jag springa en tävlingsträning på 10 km. Det är ett mindre lopp som gör det ganska avslappnat, hoppas jag. Det ska bli kul och det känns sådär lagom inför loppet. Lite mer än ett kommande tufft träningspass men ändå inte som en tävling som jag satsar på, precis som jag vill att det ska kännas. Gårdagen var inte perfekt med en klump i halsen och jag var rädd att jag skulle få någon form av förkylning mitt i sommarhettan, men det verkar vara bättre idag. Så jag har egentligen inget stort mål för dagen, men jag ska naturligtvis springa på så gott det går.

IMG_2688 vilshärad snabbafotter

Det kommer bli varmt att springa idag, men lika glad är jag för det!

Share Button